Вхід | Реєстрація

Нехворощанин, будучи напідпитку, спалив авто недруга

Нехворощанин, будучи напідпитку, спалив авто недруга

На початку липня в Новосанжарському районному суді винесли вирок у кримінальній справі про навмисне знищення чужого майна. Зловмиснику замість чотирьох років позбавлення волі присудили дворічний умовний термін.

Згідно з матеріалами справи, подія відбулася 14 лютого цього року, близько 23:45.

Житель Нехворощі, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, вирішив зіпсувати майно свого недруга. Як вказано у вироку — на ґрунті раніше виниклих неприязних відносин.

Для цього підсудний прийшов у Нехворощі на вулицю Зелена, де в одному з дворів знаходився його супротивник. Поряд із господарством був припаркований автомобіль недруга марки ВАЗ 21061. Обвинувачений спробував підпалити автівку. Для здійснення своїх планів він прихопив пляшку з бензином і сірниками. Підійшовши до автомобіля, підсудний через пошкоджене лобове скло залив бензин у салон та підпалив рідину.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за частиною 2 статті 194 ККУ як умисне пошкодження автомобіля ВАЗ 21061, 1987 року випуску, шляхом підпалу.

Допитаний у ході судового розгляду справи нехворощанин визнав свою вину, розкаявся у вчиненому та просив його суворо не карати.

Потерпілий у судове засідання не з`явився, а надіслав заяву, в якій просив проводити розгляд справи без нього, за участі його представника.

Представник потерпілого, у свою чергу, при визначенні міри покарання поклався на розсуд суду.

Також служителі Феміди врахували, що між потерпілим і обвинуваченим є домовленість про виплату коштів за автомобіль, вартістю 19 900 гривень, частинами. Для цього підсудний працевлаштувався на посаду підсобного робочого в Науково-виробниче підприємство «Фероліт».

У результаті, суд ухвалив визнати нехворощанина винним у пред`явленому обвинуваченні і призначити йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі.

На підставі статті 75 ККУ, суд звільнив чоловіка від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на два роки.

Також із підсудного у дохід держави стягнули процесуальні витрати, пов`язані з проведенням судових експертиз у сумі 2917,54 гривні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2022, 13:53 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації