Вхід | Реєстрація

У «Водоканалі» говорять, що готові до перевірки

У «Водоканалі» говорять, що готові до перевірки

Мова йде про можливу депутатську перевірку з приводу використання паливно-мастильних матеріалів. Своє розслідування з цього питання може розпочати і прокуратура. Ми вже неодноразово повідомляли про те, що частина кобеляцьких депутатів цікавляться тим, куди поділися десятки тисяч літрів бензину та дизпалива, які міська рада отримала під час війни.

З цього приводу по місту та окрузі «блукають» десятки чуток. Говорять про те, що цими паливно-мастильними матеріалами обсіялася агрофірма, якою керує син нинішнього міського голови Олександр Копелець-молодший. Є нібито й люди, які особисто «чули-бачили», як згадану солярку продавали на місцевому «чорному ринку».

Частина міських депутатів публічно або кулуарно скаржаться на те, що чиновники міськради, виконуючи вказівку Копельця, не надають їм доступу до документів щодо використання паливно-мастильних матеріалів.

Щоправда, сам міський голова, якому днями автор статті нагадав про цю проблему, категорично заявив, що ніхто депутатам не перешкоджає. І запропонував прийти у «Водоканал Плюс» і особисто подивитися на документи щодо руху паливно-мастильних матеріалів. Адже міська рада передала солярку та бензин комунальникам. Також Копелець наголосив, що ніхто, окрім його сина, не виділяв міськраді паливно-мастильних матеріалів у якості благодійної допомоги.

669 документів

Через кілька днів зустріч у «Водоканалі» відбулася. На запитання відповідали директор підприємства Володимир Юрко та головний бухгалтер Анна Партика.
Вони виклали на стіл цілий стос документів. У основному – шляхові листі та акти прийому-передачі паливно-мастильних  матеріалів.

Юрко розповів:

– По-перше, у нас є рішення виконкому міської ради від 25 лютого про виділення паливно-мастильних матеріалів для забезпечення безперебійної роботи комунального підприємства. По-друге, є акти передачі цих самих матеріалів від 1 березня, 28 березня, 4-го та 25 квітня. Ми отримали 3 тисячі літрів бензину та 10300 літрів дизпалива. До червня всі ці паливно-мастильні матеріали були використані. Як їх використовували? Тут потрібно враховувати, що кількість жителів громади різко збільшилася. До нас приїхали і оселилися тисячі вимушених переселенців. А це — більше побутових відходів, більше поточних ремонтів водомережі, більше спожитої води. Послуги ми вже надавали не лише кобелячанам, а жителям десятків сіл. У тому числі, і стихійні смітники ліквідовували. А все це — додаткові витрати паливно-мастильних матеріалів.

Також величезна кількість бензину і солярки пішла на витрати, які виникли у зв’язку із війною. І це — не лише допомога військовим чи військкомату. Дивіться — на риття окопів, ровів та траншей потрібна солярка. Виділяли ми. Будівництво блокпостів — теж виділяли ми. Перевезення продуктів харчування переселенцям, благодійної допомоги, обідів солдатам і тероборонівціям — теж ми бензин і солярку давали.

Анна Партика додала:

— Якщо в нас просили паливно-мастильні матеріали військові, то складався акт прийому-передачі. Просять нас сто літрів, ми сто й даємо. Щодо місцевих перевезень, то використовували паливно-мастильні по нормах, встановлених для міських перевезень. Усього в нас 669 різних документів щодо руху паливно-мастильних матеріалів.

Юрко підкреслив:

— Ніхто із депутатів до нас для того, щоб провести свою перевірку, не звертався. Знаємо, що перевірку може почати прокуратура. Ми — готові.

На запитання, звідки ті паливно-мастильні матеріали з’явилися в Кобеляцькій міській раді, директор комунального підприємства відповів:

— Це — не моя компетенція. Цього знати не можу.

Отже, у адміністрації «Водоканалу Плюс» говорять, що перебувають у повній «бойовій готовності» стосовно можливих перевірок.

Безумовно, журналіст, не будучи фаховим бухгалтером чи правоохоронцем, не може за кілька хвилин розібратися в тому стосі із шестисот із гаком папірців. Але вони є. Підтверджую.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 липня 2022, 12:33 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації