Вхід | Реєстрація

Міжнародну фінансову допомогу можнай отримати і через листоношу

Міжнародну фінансову допомогу можнай отримати і через листоношу

Зараз десятки міжнародних благодійних організацій проводять виплати мільйонам українців, котрі потрапили в скруту через розпочату росією війну. І в людей похилого віку, у зв’язку з цим, виникає ряд запитань.

Так, до редакції днями зателефонувала жителька Кобеляк. Вона є пенсіонеркою і може претендувати на фінансову допомогу, яку можна оформити через Е-підтримку. Але жінка не має банківської картки і тому цікавиться:

— Багато моїх знайомих намагаються оформити допомогу, аби потім отримати гроші на банківську картку. А я звикла до листоноші, мені пенсію так доставляють. А от чи міжнародну допомогу доставлять? Поцікавтеся, будь-ласка. І напишіть. Мені в газеті читати зручніше і звичніше, аніж у Інтернеті.
Для початку ми зателефонували до керівника кобеляцького відділення Приватбанку Надії Кумаки.

Вона пояснила:

— Так, людей у нас зараз дуже багато. Але якщо уважно перечитати спеціальну форму, котру люди заповняють, аби претендувати на грошову допомогу від міжнародних організацій, то там передбачена можливість отримати кошти і не через банк. Просто потрібно «галочку» поставити у відповідній графі.

У кожної організації можуть бути свої умови

Звернулися ми за консультацією і до Олександра Боровика, який у Кобеляках опікується питаннями соцзахисту.

Фахівець пояснив:

— Перш за все, нагадую, що Управління соцзахисту питаннями, пов’язаними із виплатами міжнародної фінансової допомоги, не займається. Це не належить до нашої компетенції. Але мені особисто та й іншим нашим співробітникам доводилося у приватному порядку в неробочий час, чисто по-людськи, допомагати літнім людям оформлювати відповідні заявки. То можу підтвердити, що в багатьох випадках отримати гроші можна буде і через листоношу. Але ж.. Будьмо уважні. Зараз про готовність виділити допомогу заявили більше десяти міжнародних благодійних організацій. І в кожної з них можуть бути свої вимоги та умови. Тому краще в кожному окремому випадку вивчити відповідні документи.

Звикли до листоноші? Просто відмовтеся від IBAN

У Кобеляцькому відділенні Укрпошти про проблему теж знають. І запевняють, що листоноші рознесуть людям і новий вид соціальної допомоги.
Ми ж нижче друкуємо коротеньку інструкцію про те, як оформити заявку на отримання міжнародної фінансової допомоги.

Алгоритм простий.

Найлегше отримати IBAN через Приват24. Заходите в меню «Сервіси», звідти — у «Перекази», далі — «SWIFT», тоді — у «Реквізити» — «Інша валюта».
Там і копіюєте (переписуєте) рахунок для подальшого подання за вимогою.

Немає Приват24?

Можна скористатись терміналом! Такі є в місті.

Наступний варіант — гаряча лінія 3700. Можна зв’язатись із консультантом та вирішити питання в телефонному режимі.

Ощадбанк теж дозволяє онлайн отримати рахунок через додаток у телефоні. Якщо ж додатку немає, а телефон звичайний кнопковий, тільки тоді користувачам Ощаду слід іти до спеціаліста у відділення.

Для літніх людей дізнатись дані своїх карток онлайн, як правило, складно. Не всі вони впевнені користувачі ПК та не всі мають смартфони. Якщо ваші батьки, рідні, сусіди — пенсіонери чи люди з інвалідністю, не мають статусу внутрішньо-переміщеної особи і їм потрібні гроші — допоможіть їм дізнатись їхні реквізити і оформити заявку без участі у багатолюдних чергах.

Також оформити допомогу можуть мешканці громади, які не мають банківську картку і отримують пенсію через «Укрпошту».

Людям, які отримують пенсію чи соціальні виплати від Укрпошти листоношею, не обов’язково звертатися в банк для реєстрації, стояти в чергах і чекати на відкриття карткового рахунку. Заявку на допомогу можна подати і без IBAN. Якщо людина користується Інтернетом, може зробити це самостійно. Якщо ні доступу до мережі, ні смартфону в заявника немає, потрібно звернутись по допомогу до рідних чи близьких. Працівники пошти реєстрацію людей на отримання допомоги не проводять!

Надіслати заявку просто, перейшовши за посиланням. Коли ж черга дійде до розрахункового рахунку в форматі IBAN, клікнути на галочку «в мене немає банківського рахунку».

Далі — автоматично. Попередньо в заявці людина вказує свої паспортні дані та адресу проживання, і вони є ключовими при отриманні коштів.

Після цього допомога від ООН нараховується по принципу нарахування пенсії, тільки з поміткою «грошовий переказ», на найближче відділення Укрпошти. Коли гроші на ім’я отримувача надходять, працівники відділення сповіщають отримувача про переказ. Забрати гроші людина може за наявності паспорта на пошті або ж у себе вдома, скориставшись послугою доставки листоношею. Доставка цих коштів від Укрпошти є безкоштовною.

Шляхи отримання реквізитів для виплати ми описали вище, а саму заявку можна оформити тут - https://aid.edopomoga.gov.ua


Автор: Матеріал підготував Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2022, 14:14 | Полтавщина | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації