Вхід | Реєстрація

У Білицькій громаді вже 5 пожежних автомобілів

 У Білицькій громаді вже 5 пожежних автомобілів
«Рено» тепер працюватиме в Біликах

Днями автопарк білицьких пожежних поповнив потужний «Рено», отриманий громадою завдяки сприянню активістів Ротарі клубу.

За словами заступника білицького селищного голови Ігоря Федя, спеціальний пожежний автомобіль Рено дістався Білицькій громаді завдяки активності місцевих ротаріанців Катерини Скрильник та Віктора Попруги.

Вони через своїх колег по Ротарі клубу знайшли цю техніку в Польщі. А потім змогли організувати його доставку в Україну.

Якщо судити виключно по року випуску Рено, то цей автомобіль можна вважати старим. Його випустили ще в 1992 році. Але експлуатували техніку лише три роки. Весь інший час «Рено перебував на консервації.

Ігор Федь уточнив:

— У нас достатньо фахівців, включно із Віктором Попругою, які можуть оцінити стан такої техніки. Усі в один голос говорять, що технічний стан пожежного автомобіля Рено є бездоганним. Зрозуміло, що до самого автомобіля нам передали ще величезну кількість іншого спеціального обладнання.

Федь нагадав, що свій внесок у безпеку Білицької громади зробила і агрофірма «Добробут».

Аграрії передали пожежним автомобіль ГАЗ-66. Цю техніку звичайно ж довелося ремонтувати. Але зараз «заслужений» ГАЗ уже готовий до роботи. Його планують використовувати в тих випадках, коли буде необхідна, нехай і не надто потужна, але дуже маневрена техніка.

Тепер на території Білицької громади в розпорядженні місцевих пожежних є вже п’ять спеціальних автомобілів, три — у Біликах і два — в Бутенках.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2022, 18:44 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації