Вхід | Реєстрація

Позачергова сесія не відбулася, дочекаємося чергової

Позачергова сесія не відбулася, дочекаємося чергової
Заява Проценка: написана і нотаріально завірена

Дуже схоже на те, що в Кобеляцькій громаді протистояння більшої частини депутатського корпусу та міського голови Копельця виходить на якісно новий рівень. Але жодна із сторін не має достатньої кількості «багнетів», аби святкувати перемогу.

Ми вже повідомляли на редакційному сайті про те, що 9 серпня мала відбутися позачергова сесія міської ради. На ній депутати мали отримати шанс подолати вето міського голови, накладене одразу на кілька рішень.

Повідомляли і про те, що напередодні секретар міської ради Володимир Жуков заявив про неможливість проведення сесії у вказаний день. Причина, за його словами, полягає в порушенні міським головою Олександром Копельцем Регламенту ради. Адже розпорядження про скликання сесії було опубліковане на сайті міської ради лише за 18 годин до її потенційного початку.

Володимир Жуков спрогнозував, що депутати просто не зберуться на сесію.

У вівторок, 9 серпня, автор цих рядків, як запрошений представник ЗМІ, прийшов у міську раду.

Виявилося, що прогноз Жукова справдився. У залі знаходилися лише 9 депутатів та міський голова.

Оскільки такої кількості присутніх депутатів не вистачало навіть для відкриття сесії, то вона й не відбулася.

Усе ж, міський голова запропонував співробітницям міськради прозвітувати про роботу, проведену для того, аби зібрати депутатів. Олена Дацко і Тетяна Тимошенко розповіли, що повідомляли депутатів шляхом телефонних дзвінків та розміщення повідомлення в соціальній групі у Вайбері.

Потім юрист міськради Олена Жовтяк аргументувала, чому Олександр Копелець призупинив дію одразу кількох рішень сесії. Коментував і міський голова.

Щодо надання певних повноважень секретареві міськради Володимиру Жукову, то, за словами юриста, воно було заветоване через те, що рішення проголосоване 22 липня, а 25 липня Олександр Копелець вже приступив до виконання обов’язків. І надавати якісь повноваження Жукову на два дні було б абсурдом.

Багато часу було приділено заяві депутатам Гординської про складення повноважень.

Юрист повідомила, що законодавство передбачає, що такі заяви подаються виключно особисто, а не через інших депутатів, як було у випадку із Гординською, коли документ від неї в раду приніс Василь Кіптілий.

За словами Олени Жовтяк, депутат може повідомити про складення повноважень прямо в сесійній залі, зробивши усну заяву або принісши документ, у якому підпис буде завірений нотаріально.

Олександр Копелець додав:

— У нас є привід думати, що Гординська цю заяву не писала. Адже вона нібито вже більше місяця перебуває за кордоном. Як вона передала заяву із Європи, незрозуміло. Я віддам цей документ на експертизу, щоб фахівці перевірили справжність підпису. Думаю, що потім у правоохоронців з’являться підстави для відкриття кримінальної справи.

Заява Проценка і ще, ще, ще

Під час зібрання, яке не мало статусу сесії, була озвучена вельми цікава інформація.

Виявляється, у Кобеляцькій громаді відбувається якась депутатська «пошесть». Люди масово відмовляються брати участь у місцевому самоврядуванні.

Про відмову від повноважень Гординської ми вже повідомили. Крім того, відмовилися від можливого депутатства Галина Зайченко та Ірина Пищита, які знаходяться в списках партії «Рідне місто.

Тут потрібно зробити пояснення. Пищита і Зайченко лише могли б стати депутатами. І лише в разі, якби хтось із їх однопартійців‑депутатів відмовився від мандату. Але жінки раптом вирішили раз і назавжди зректися навіть потенційного депутатства. Як правило, так роблять, аби звільнити місце іншим людям із партійного списку.

А у вівторок міський голова продемонстрував присутнім на зібранні депутатам і пресі нотаріально завірену заяву депутата від того ж «Рідного міста» Ігоря Проценка про складення повноважень.

За словами Копельця, Проценко не витримав погроз на свою та своєї сім’ї адресу.

Копелець уже вчергове повторив тезу про те, що міським обранцям погрожують. За його словами — спалити майно та навіть «отримати повістки на війну».

Також міський голова заявив, що він особисто нічого й нікого не боїться. І висловив сподівання, що кобеляцьким «бедламом» нарешті зацікавляться правоохоронні органи.

Наступна сесія, за словами міського голови, буде черговою. Про неї усіх депутатів повідомлять за 10 днів.

P. S. Ми ж, у свою чергу, спробуємо вияснити, чому ж люди, які зовсім недавно прагнули «служити народу», будучи депутатами, раптово і масово почали втрачати це бажання. І зовсім не факт, що така «пошесть» викликана погрозами від невідомих.

Сьогодні, 10 серпня, на сайті Кобеляцької міськради з’явилося повідомлення про скликання чергової сесії на 12 серпня


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2022, 15:12 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації