Вхід | Реєстрація

Ювілейний день народження Ольги Митько

Ювілейний день народження Ольги Митько

Нещодавно учасники народного хору «Ветеран» Кобеляцького центру культури і дозвілля відзначали 40-річчя. Ювілейний нинішній рік — і для Ольги Іванівни Митько. 6 серпня їй виповнилося 90 років, 25 із них вона є постійною учасницею народного хору «Ветеран».

Народилася Ольга Іванівна в Кобеляках, у родині Івана Костянтиновича Масича  і Євдохи Василівни. Батько працював у друкарні, мама — у колгоспі. У родині зростало три доньки: Ольга найстарша і молодші Надія та Раїса.

Закінчивши 7 класів Кобеляцької школи №1 (на Покрівці), ювілярка пішла працювати в артіль «Червоний промінь» імені Поліни Осипенко. У народі прижилася неофіційна назва цієї артілі «Квітка». Це був філіал від Нових Санжар. Робітниці вишивали рушники, скатертини, блузки, сорочки. Пропрацювала в цьому трудовому колективі з 1947 по 1957 рік.  Вишивальниці, щоб заробити більше грошей, брали роботу ще й додому. Не дивлячись на свій вік, ювілярка згадала своїх тодішніх керівників і колег по роботі. Зокрема, директора Кобеляцького філіалу «Квітки» Акедія Мефодійовича Капчатого і директора артілі з Нових Санжар Лазоренка Івана Григоровича. На цьому підприємстві працювала і її двоюрідна сестра Віра Масич. Здібній майстрині Ользі Іванівні запропонували роботу на швейній фабриці, де вона і пропрацювала до виходу на пенсію.

Книга для Ольги Іванівни — це ключ до знань. Більше 50 років ювілярка була постійним читачем Кобеляцької районної бібліотеки. А ще вона захоплювалася танцями. З цього приводу моя співрозмовниця висловилася, що заняття танцями — чудова можливість для тих, хто піклується про своє здоров’я.  Це один з найприємніших способів бути активними. Під час танцю мозок працює на повну силу. Це хороше тренування пам’яті та здатності приймати рішення, особливо для людей літнього віку.

З любов’ю  і сльозиною згадала Ольга Іванівна добрим словом свого коханого чоловіка, орденоносця, учасника бойових дій Другої світової війни, кавалера ордена «Трудового Червоного прапора». 40 років він пропрацював столяром у меблевому цеху Кобеляцького промкомбінату «Зоря».

— У 1951-му, відслуживши 7 років і демобілізувавшись, повернувся в рідні краї мій майбутній чоловік Яким Васильович Митько, — розповідає Ольга Іванівна. — Через три місяці після знайомства, 10 жовтня 1952 року, створили сім’ю. Згодом побудували дім. Народився син Серьожа, дочка Наташа. Нині в мене уже четверо внуків: Олена, Оля, Микола, Олександр, четверо правнуків: Іллюша, Владик, Макар, Анастасія. Дерево тримається корінням, а людина — сім’єю.

Ольга Іванівна говорила зі мною напередодні свого ювілею. Вона згадувала радісні й трагічні періоди свого життя. Її доля, як і доля її ровесників, не оминула голодомору,   окупації німцями нашого міста. Трагічні сторінки,  на жаль, не скінчилися…

90-річна Ольга Іванівна вірить у перемогу Збройних Сил України. Бажає нашим воїнам міцного здоров’я, невичерпної енергії і незламної віри, мирного неба, благополуччя, а їхнім сім’ям — героїв, які завжди повертаються додому живими!


Автор: Леонід МИТЬКО, голова громадської організації «Кобеляцьке земляцтво»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2022, 10:21 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації