Вхід | Реєстрація

Чи відкриються білицькі школи 1 вересня?

Чи відкриються білицькі школи 1 вересня?

За словами керівника гуманітарного відділу Білицької селищної ради Івана Данька, зараз ніхто не насмілиться дати точну відповідь на це запитання. Можливо, остаточне рішення буде прийняте 31 серпня. Але попри невизначеність, заклади готуються до роботи із першого вересня.

Іван Данько підтвердив, що в школах та дитсадках громади повним ходом йде підготовка до початку нового навчального року. Точніше — до роботи навчальних закладів у режимі офлайн, тобто — очно.

Адже в умовах війни, що триває в Україні, найбільш реалістичним є варіант із дистанційною формою навчання, як це було під час епідемії коронавірусу. І для того, щоб прийняти виважене рішення, у більшості навчальних закладів провели опитування серед батьків потенційних школярів.

У Білицькій громаді провели аж два опитування. Про це нам розповів Іван Данько. Батьки учнів спочатку висловили свою думку 25 липня, а потім — 4 серпня. Посадовець конкретизував:

— Під час опитування 25 липня ми отримали наступний результат. 62 відсотки батьків висловилися за дистанційну форму навчання, 20 — за очну, 18 — за змішану. Уже 4 серпня ситуація трішки змінилася. Більший відсоток батьків побажав, аби їх діти таки пішли в школу. Але стала зрозумілою одна чітка тенденція. У так званих  «великих» школах, особливо тих, що розташовані із об’єктами, котрі мають стратегічне значення в умовах війни, більшість батьків категорично проти того, аби їх діти перебували в стінах навчальних закладів. І людей можна зрозуміти. Якщо за сто-двісті метрів від школи розташовані залізниця чи велике підприємство, то існує ризик, що цей об’єкт обстріляють ракетами великої дальності. А про «точність» російських ракет ми вже всі все знаємо. Можуть поцілити зовсім не туди, куди стріляли. Тому там батьки хочуть, аби їх діти вчилися вдома. А ось у маленьких сільських школах чи навіть селищних ситуація інша. Там більшість батьків виступають за навчання в традиційному варіанті із відвідуванням закладу. Або — за змішану систему.
Та попри таку невизначеність керівник відділу говорить:

— Але заклади ми готуємо. Зараз на першому місці безпека, тобто, наявність укриттів. У дитсадках вони готові, у більшості шкіл — теж. Деякі навчальні заклади будуть користуватися укриттями підприємства «Астарта», відповідні угоди вже заключені. Окрім того, два укриття будуємо прямо зараз.

Данько розповів, що закінчується будівництво укриття в Куст-Кущах, на черзі — Бережнівська школа.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2022, 12:29 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації