Вхід | Реєстрація

Половина батьків за очне навчання, половина — за дистанційне

Половина батьків за очне навчання, половина — за дистанційне

 Минулої середи в Нехворощі відбулася нарада керівників навчальних закладів під головуванням очільника громади Віктора Дубовича. На зібранні присутні обговорили питання підготовки шкіл та дитсадків до нового навчального року.

Голова сільради відзначив, що навчальний процес вибудовуватимуть відповідно до побажань батьків. Згідно з даними, отриманими під час опитування, половина респондентів проголосували за очне навчання, половина — за онлайн. Тому доведеться організовувати змішану форму, інформує прес-служба сільради.

Далі виступили керівники навчальних закладів. Директори Нехворощанської, Маячківської і Соколовобалківської шкіл повідомили, що вони мають облаштовані укриття на випадок повітряної тривоги. Наразі приміщення комплектують меблями, та бачками для питної води тощо. Прямо протилежною є ситуація з дитсадками, оскільки в них відсутні підвали. Робота Будинку дитячої та юнацької творчості напряму залежить від того, чи ходитимуть учні в школу. На період війни не працюватимуть гуртки на базі Маячківської та Соколовобалківської шкіл.

Завершуючи зібрання, очільник громади підсумував, що оскільки робота навчальних закладів залежатиме від рішення батьків, то їм потрібно якомога повніше донести інформацію про умови навчання у кожній школі.

Соколовобалківська школа має укриття на 300 чоловік

Маячківська школа має три укриття: одне — на території навчального закладу, два — на відстані 150-200 метрів. Зі слів директора школи Василя Маслея, укриття укомплектовані баками для технічної води, питною водою, меблями, сидіннями. Своїми силами працівники школи провели ремонтні роботи.
На думку керівника навчального закладу, з вересня впроваджуватиметься змішана форма. Це залежатиме від побажань батьків. При цьому, майже 75 відсотків виступають за те, аби їх діти ходили в школу.

На 1 вересня Маячківську школу відвідуватимуть 120 учнів. Із них — 11 першачків і стільки ж випускників. Крім того, навчатимуться 13 дітей із внутрішньо переміщених сімей.

Зі слів заступниці директорки Соколовобалківської школи Людмили Деряги,  у навчальному закладі є великий підвал на 300 чоловік, підготовлений за всіма вимогами. Усього в школі за списком навчатимуться 78 дітей, із яких восьмеро — першокласники. Та все ж, більшість батьків виступають за дистанційне навчання.

Керівниця  опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Тетяна Грицай говорить, що три укриття підготовлені для перебування там школярів. За результатами опитування, думки батьків розділилися 50 на 50. Учителі готові до змішаної форми: урок проводитиметься для учнів за партами і паралельно для дітей, які навчаються вдома перед комп’ютером. Уперше шкільний поріг переступлять 21 першокласник.

Наприкінці серпня навчальні заклади знатимуть остаточно думку батьків.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2022, 13:30 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації