Вхід | Реєстрація

Із підробленим посвідченням за новою водійською категорією

Із підробленим посвідченням за новою водійською категорією

Уроджень Глобиного вирішив відкрити нову категорію у правах, які отримав у обхід закону.

11 липня суддя Кобеляцького районного суду Тетяна Мороз призначила вирок у справі про підроблення документів.

Згідно матеріалів справи, у червні 2020 року уродженець Глобиного, перебуваючи в селі Іванове Кременчуцького району, звернувся до невстановленої дізнанням особи (матеріали відносно якої виділено в окреме провадження) з проханням посприяти в отриманні ним водійського посвідчення. Підсудний передав свої анкетні дані, фотокартку 8500 гривень.

Наступного місяця в Глобиному обвинувачений отримав підроблений документ і почав його використовувати для керування транспортними засобами.

26 травня цього року підсудний звернувся до територіального сервісного центру в Бутенках із заявою про відкриття категорії «СЕ» на право керування транспортними засобами та пред’явив підроблене посвідчення.

При перевірці документу працівники ТСЦ встановили, що, згідно облікових даних Єдиного державного реєстру транспортних засобів, останній взагалі не отримував посвідчення. А наданий підсудним документ видавався в Сумській області 10 вересня 2019 року.

Згідно висновку експерта, бланк посвідчення водія не відповідає аналогічним бланкам документів, що знаходяться в офіційному обігу.

Своїми діями підсудний вчинив кримінальні проступки, відповідальність за які передбачена частиною 5 статті 27 (Види співучасників), частинами 1 та 4 статті 358 (Підроблення чи використання підроблених документів) ККУ.

29 червня між прокурором і обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості. Згідно з угодою, підсудний беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтями 27 і 358.

У результаті, суддя ухвалила затвердити угоду про визнання винуватості. Жителя Глобиного визнали винуватим за обома статтями і призначили узгоджене сторонами покарання:

  • за частиною 5 статті 27, частиною 1 статті 358 ККУ — штраф 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян;
  • за частиною 4 статті 358 ККУ — штраф 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

На підставі частини 1 статті 70 ККУ шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, підсудний сплатить штраф 1700 гривень.

Отак, горе-водій із підробленими документами нову категорію не зумів відкрити та ще й «посприяв» у тому, щоб правоохоронці відкрили кримінальне провадження на чоловіка, який допоміг підсудному отримати посвідчення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2022, 16:33 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації