Вхід | Реєстрація

Особливості закінчення 2009-2010 навчального року у навчальних закладах Миргорода

У зв’язку з тим, що у 2009 році Міністерством освіти і науки України було внесено ряд суттєвих змін до документів, що регламентують порядок закінчення навчального року, проведення державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання та вступу до вищих навчальних закладів України суттєво змінився порядок випуску учнів 9-х та 11-х класів.
Для учнів 11-х класів навчальний рік закінчується 30 травня 2010 року. Державна підсумкова атестація для них проводиться з трьох предметів - з 11 по 18 травня - у вигляді шкільних підсумкових контрольних робіт.
Підсумкові контрольні роботи у старшій школі проводяться з трьох предметів:
- української мови (переказ, обов’язково);
- математики або історії України (в залежності від профілю, обов’язково);
- та одного предмета з інваріантної складової навчального плану за вибором учнів. Конкретну дату їх проведення визначає Головне управління освіти і науки Полтавської ОДА. Документи про повну загальну середню освіту випускники 11-х класів отримають на урочистих зборах 28-30 травня.
Учням 9-х класів визначені строки здачі державної підсумкової атестації - з 1 червня по 18 червня 2010 року.
Атестація в основній школі проводиться з п’яти предметів:
- українська мова;
- математика;
- географія;
- біологія;
- іноземна мова чи інший гуманітарний предмет за вибором навчального закладу. Урочисті збори, присвячені врученню документів про базову загальну середню освіту випускникам 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів міста, будуть проведені 18-19 червня 2010 року.
Із 2 червня по 23 червня 2010 року випускники 11-х класів 2010 року проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень.
По відділу освіти міської ради видано наказ «Про порядок випуску учнів 9-х та 11-х класів у закладах міста у 2009-2010 навчальному році», яким зобов’язано керівників загальноосвітніх навчальних закладів створити умови для проведення свят, концертних програм, виставок учнівської творчості; покладено на них відповідальність за організацію та проведення культурно-масових заходів.
При цьому, цим же документом заборонено збір коштів працівниками навчальних закладів та використання позабюджетних коштів без відповідного бухгалтерського обліку; застережено працівників загальноосвітініх навчальних закладів щодо недопущення виникнення умов для корупції, зокрема, придбання подарунків для педагогічних працівників; а також щодо заборони вживання спиртних напоїв у закладах освіти.
Із метою забезпечення прозорості та публічності у діяльності закладів освіти слід залучити батьківські комітети, ради, піклувальні ради навчальних закладів до організації масових заходів та забезпечення громадського контролю за витрачанням бюджетних коштів.

Автор: С.Г.МОВЧАН, начальник відділу освіти Миргородської міської ради; www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2010, 11:59 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації