Вхід | Реєстрація

Сміття із Кобеляк возитимуть у Світлогірське?

Сміття із Кобеляк возитимуть у Світлогірське?

23 серпня у Світлогірському відбулося зібрання місцевої громади, на яке прибув міський голова Олександр Копелець. Він озвучив перед людьми пропозицію організувати в селі цивілізований контейнерний збір побутових відходів.

Але, як повідомили редакцію місцеві жителі, пропозиція міського голови не знайшла масової підтримки. А дехто із людей вважають подібну ініціативу нічим іншим, як спробою замаскувати вивезення кобеляцьких міських відходів у Світлогірське. Адже, як відомо, міське звалище визнане незаконним, а в суді розглядається кримінальна справа, фігурантом якої є Володимир Юрко, керівник «Водоканалу Плюс», підприємства, яке вивозило сміття в ліс поряд із Кобеляками.

Олександр Копелець повідомив світлогірців, що вже через кілька днів у селі встановлять 14 контейнерів для збору відходів. Їх привезуть із Кобеляк. Із містечка буде й приїжджати вантажний автомобіль, що збиратиме відходи. Вартість послуги становитиме 17 гривень у місяць із людини.

І, нібито, все не просто добре, а чудово. Але учасників зібрання дуже насторожили кілька моментів.

По-перше, міський голова, як завжди, не пред’явив людям жодного рішення міськради, жодного дозвільного документу.

По-друге, місцем для складування відходів було назване вже діюче незаконне звалище на околиці Світлогірського.

По-третє, у людей виникло, м’яко кажучи, здивування повідомлення про те, що за світлогірськими відходами приїжджатиме вантажна машина із Кобеляк. Це в той час, коли в місцевих комунальників є для цього трактор, а ціни на пальне б’ють усі мислимі рекорди.

Один із співрозмовників «ЕХО» зазначив:

— Питань до міського голови та його підлеглих було дуже багато. Чітких відповідей ми не почули. Це й призвело до того, що громада не підтримала ініціативу Копельця. Крім того, не потрібно бути видатним аналітиком, щоб змоделювати дуже реалістичний сценарій. А він полягає в тому, що вантажний автомобіль із Кобеляк, приїжджаючи нібито за світлогірськими відходами, привозитиме сюди кобеляцьке міське сміття. І вивантажуватиме його вже на нашому незаконному сільському звалищі.

Про подальший перебіг подій ми й надалі інформуватимемо наших читачів.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 серпня 2022, 18:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації