Вхід | Реєстрація

Комендантська година стала довшою

Комендантська година стала довшою

Нові вимоги на території Полтавської області вступили в дію з 1 вересня.

У понеділок, 29 серпня, Полтавська військова адміністрація поінформувала про важливі рішення, прийняті Радою оборони області.

Зокрема, на зібранні було вирішено збільшити тривалість комендантської години. Нововведення почне діяти з 1 вересня. Комендантська година триватиме з 22:00 до 5:00, тобто сім годин.

Як пояснив голова ОВА Дмитро Лунін, рішення про збільшення тривалості комендантської години прийняли після консультацій із правоохоронцями й військовими.

Справа в тому, що представники правоохоронних органів вказали на збільшення кількості правопорушень у вечірній час. Тому комендантську годину перенесли на годину раніше — із 23:00 на 22:00.

Алкоголь продаватимуть із 12‑ї до 18‑ої

Також Рада оборони вирішила скоротити годинний період продажу алкогольних напоїв.

Нагадаємо, що у зв’язку з воєнним станом, із 1 березня на території Полтавської області заборонили продаж алкоголю. Менш ніж за три тижні, із 19 березня, торговельні заклади відновили продаж пива та слабоалкогольних напоїв до 5 % міцності. А з 2 квітня почали продавати і міцний алкоголь. Торгувати ним дозволялося з 12:00 до 18:00. При цьому «слабоалкоголкою» і пивом до 5 % міцності торгували з 5‑ї до 23‑ої.

Із 1 вересня ситуація на ринку продажу алкогольних напоїв змінилася. Відтепер як слабоалкогольні, так і міцні алкогольні напої у магазинах і кафе можна буде придбати з 12:00 до 18:00.

Відповідне рішення Рада оборони області прийняла за ініціативи правоохоронців. Поліцейські наголошують на збільшенні випадків правопорушень, скоєних п’яними людьми.

Враховуючи це, Рада оборони області ухвалила рішення дозволити продавати пиво та слабоалкогольні напої із вмістом спирту менше 5 %, а також міцні алкогольні напої тільки з 12:00 до 18:00.

До речі, алкоголь не продаватимуть військовослужбовцям і правоохоронцям.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2022, 16:09 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації