Вхід | Реєстрація

Жителі громади вшанували пам’ять захисників України

Жителі громади вшанували пам’ять захисників України

Мітинг з нагоди пам’ятного дня відбувся в центрі Кобеляк.

У серпні 2019‑го Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про затвердження Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Пам’ятним обрали 29 серпня. Адже в цей день, у 2014 році, українська армія зазнала найбільших втрат на Донбасі.

Тому щорічно 29 серпня вшановуються військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, захищаючи незалежність нашої держави.

Символікою дня стала квітка соняшника, так як у серпні 2014‑го на соняшникових полях полягло багато захисників України.

У понеділок працівники Кобеляцької міської ради, військовослужбовці, духовенство та жителі громади зібралися біля пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО, аби вшанувати земляків, які не повернулися з війни.

Заупокійну літургію за полеглими земляками відправили священнослужителі православної церкви України.

Учасники скорботного мітингу вшанували пам’ять героїв України хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятного знаку. Ведучі поіменного згадали земляків, котрі загинули в боях за незалежність країни: Юрія Сітяєва, Дмитра Кота, Віктора Бабенка, Сергія Месечу, Володимира Вільковського, Григорія Кошлатого, Анатолія Матяша, Віталія Салогуба, Антона Дзерина, Юрія Федоріна, Олега Бокоча, Руслана Зарубу, Юрія Олійника, Віталія Лісного, Анатолія Казиріда, Ігоря Савку, Євгена Бурсу, Богдана Сивця, Юрія Титенка, Миколу Крупу, Олександра Кишка, Максима Шевченка, Олексія Скрипника, Миколу Ломова, Олексія Кушніренка.

По завершенню мітингу, на міському кладовищі, на алеї, де покояться загиблі військовослужбовці, відбулася панахида, а до могил захисників поклали квіти.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2022, 10:16 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації