Вхід | Реєстрація

Значок випускника. Яким він має бути?

Значок випускника. Яким він має бути?

Академічні значки випускників — одні з затребуваних відзнак з багатою історією. Їх вручали ще за царювання імператорів. Славна традиція продовжується і в сучасній Україні. Замовити значки високої якості ви можете у нашій компанії Герольдмайстер: https://ua.heroldmaster.kiev.ua/badges/.

Історія появи піктограм про закінчення навчання

Такі знаки з'явилися ще у ХІХ ст. Спочатку вони були започатковані для випускників військових академій, що й дало право називатися ним «академічними». Громадянські отримували таку честь при отриманні ними звання доктора, бакалавра та магістра.

Розглядаючи історію розвитку нагрудних знаків для випускників, можна виділити такі історичні події:

  1. 1889 р., введення в ужиток медалей освіти для випускників Імператорських університетів, бакалаврів та магістрів. Саме цей жетон став прообразом сучасних символів.
  2. 1917 р., часи революції спричинили скасування всіх нагород, включаючи й академічних значків.
  3. 1940 р., коли в країні почали відкриватися перші ремісничі школи, система заохочення освіти знову повернулася. Значки тих часів мали вигляд ромба покритого емаллю синього кольору та позолоченими бортиками.
  4. 1952 р. після закінчення ВВВ набуло чинності розпорядження про нагородження випускників навчальних закладів відмітними нагрудними знаками. Вони носилися праворуч піджака нижче військових медалей та орденів.

У 1961 р.країни було запроваджено єдину форму академічних знаків. Наразі такий нагрудний жетон відзнаки отримували всі випускники вищих навчальних закладів одночасно з дипломом.

Особливості кольорового виконання академічних знаків

Жетон для випускників ВНЗ мав форму опуклого ромба із золотистим облямівкою бортиків, на краях якого розташовувалися 3 емалеві білі смуги. У центральній частині жетона знаходився герб країни, нижче за який приписувалося найменування ВНЗ. Академічний значок кріпився до одягу за допомогою гвинта та гайки, мав суворі розміри ширини 26 мм і вертикалі 46 мм.

Цікава різноманітність кольорового фарбування академічних значків для випускників різних ВНЗ:

  • для випускників університетів призначався жетон з емалі синього кольору та зображенням по центру державного герба країни;
  • після закінчення технічного ВНЗ вручалися знаки, покриті синьою емаллю та зображенням схрещеного молотка та розвідного ключа;
  • випускники сільськогосподарського навчального закладу отримували знак з покриттям із зеленої емалі та зображенням пшеничного снопу;
  • учням бібліотечних, гуманітарних та педагогічних ВНЗ вручали жетони з синьою емаллю та емблемою розкритої книги;
  • після закінчення медичного інституту (університету) підносилися медалі з покриттям червоної емалі та зображенням чаші та обвитої навколо неї змії;
  • ті, що відучилися у фармацевтичному або ветеринарному ВНЗ отримували жетони з синьою емаллю та емблемою у вигляді чаші та змії;
  • після закінчення ВНЗ культури видавалися значки, вкриті темно-червоною емаллю та зображенням ліри та перехрещеного пера з пензлем.

Вручення знаків випускникам не обов'язкове, але від такої традиції не відступають сучасні інститути та університети. Ініціативи на замовлення академічних жетонів походять від керівництва ВНЗ. Також знаки випускників можуть замовляти й батьківський комітет чи директорат школи.

Де оформити замовлення на виготовлення академічних значків

Компанія Герольдмайстер повністю бере на себе всі клопоти та турботи, пов'язані з виготовленням нагрудних знаків випускників. У нашому штаті працюють професійні дизайнери, які можуть розробити ексклюзивний значок вищої якості відповідно до ваших побажань та вимог ВНЗ. У виробництві ми використовуємо інноваційні, передові технології лиття, фототравлення та емалевого штампування. Також застосовуються методики матування та чорніння.

У результаті високотехнологічного підходу академічний значок, зроблений нами, виглядає солідно та презентабельно, а для школярів — святково та стильно. Але не затягуйте зі зверненням до нас та оформленням замовлення, враховуйте сезонність таких робіт та збільшене навантаження на їх виготовлення у весняний період.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2022, 16:55 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації