Вхід | Реєстрація

Ремонт доріг і клубів та субвенція для музшколи

Ремонт доріг і клубів та субвенція для музшколи

Такі питання розглядали нехворощанські обранці на профільних комісіях.

Минулу п’ятницю депутати Нехворощанської сільської ради зібралися на спільне засідання бюджетної й освітньої комісій.

За пропозицією голови громади Віктора Дубовича, депутати передбачили кошти для проведення ямкового ремонту доріг у кожному старостинському окрузі ОТГ. По 50 тисяч гривень сільські обранці вирішили направити на поточні ремонти Шедіївського, Маячківського та Соколовобалківського клубів. Також кошти спрямують на підготовку систем опалення до зимового періоду в комунальних закладах громади. Усього присутні розподілили на ці потреби 663 тисячі гривень.

Заклади освіти мають отримати 720 тисяч гривень. Їх використають на придбання матеріалів для навчального процесу, закупівлю палива для транспорту, на розвиток спорту, встановлення пожгідрантів). У Соколовобалківському дитсадку мають замінити газовий котел.

Також депутати обговорили питання про надання субвенції Новосанжарській дитячій музичній школі. Директор позашкільного закладу Ірина Сергеєва прохала виділити до кінця року 86 тисяч гривень. Загалом на 2022-2023 навчальний рік необхідно 300 тисяч субвенції. Як пояснила очільниця музшколи, у філіях закладу навчається 13 дітей: семеро — у Нехворощі, шестеро — в Андріївці.

Детально обговоривши всі нюанси, Віктор Дубович запропонував викладачу музшколи Надії Нікуліній відповідну посаду в Нехворощанському будинку дитячої та юнацької творчості. Адже вивчати музику зможе значно більша кількість бажаючих, без конкурсів, передбачених музшколою. Хоча присутні визнали, що вихованці гуртка не отримають свідоцтва про завершення музичної школи. Урешті депутати вирішили прийняти остаточне рішення на сесії, що запланована на 30 серпня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2022, 15:56 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації