Вхід | Реєстрація

Книги для дітей-переселенців

Книги для дітей-переселенців

Мова — одне з чудес, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. У нашій мові є чимало захоплюючого і дивовижного. Безліч на перший погляд буденних слів ховає в собі якусь таємницю. Кожне вживане нами слово має свою долю, свою історію.

Напередодні Дня Незалежності України  працівники Кобеляцької бібліотеки для дітей провели лінгвістичну ігротеку «Моя мова українська, батьківська, материнська» для внутрішньо переміщених та дітей міста. Діти залюбки виконували творчі завдання,  брали участь у іграх, відповідали на питання вікторини про українських письменників.

На свято завітали волонтери Мирослав Муха та Марина Сідаш–Приходько, що стало великою несподіванкою! Прийшли з подарунками для діток і для бібліотеки.

—  Приємно, що всі дітки, які тут зібралися, не уявляють свого життя без книги, постійно відвідують бібліотеку. Я дуже люблю читати, тому мені приємно поспілкуватися з однодумцями. Тому кожен отримує у подарунок книги! — зазначила Марина Сідаш-Приходько.

Книжкове свято справді вдалося. Бібліотекарі не очікували, що додасться стільки нових чудових книг на полиці! А діти неабияк зраділи подарункам.

Нові сучасні книги для дитячої бібліотеки придбав  Мирослав Муха, серед яких комікси, література з позашкільного читання, розвиваючі книги. Марина Сідаш-Приходько завітала з іграшками, книгами, солодощами для дітей-переселенців. Волонтер розповіла, що багато жителів Кобеляк ділилося книгами, їй надсилали літературу небайдужі люди з Дніпра, Львова, Кременчука, Луцька. Усі книги Марина зібрала і подарувала діткам, вимушеним переселенцям. А ще, крім цього, кожен отримав іграшку, якими забезпечили кобелячанин Олександр Шейко та благодійна організація «Надійні крила». Солодощі для свята передав благодійний фонд «Карітас».

Свято вдалося, діти і бібліотекарі отримали купу позитиву і фото на згадку!

Працівники бібліотеки для дітей дякують Мирославу Мусі та Марині Сідаш-Приходько за чудові книги, за подарунки і за смаколики. Діти були в захваті!


Автор: Ірина САМАРСЬКА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2022, 18:10 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації