Вхід | Реєстрація

Степногірській громаді волонтери надали генератори, ліхтарі й ємності для води

Степногірській громаді волонтери надали генератори, ліхтарі й ємності для води

З липня по середину вересня на території Степногірської територіальної громади, через яку, якраз, проходить лінія вогню, волонтери Молодіжної організації "Наше щасливе життя" за підтримки ІСАР "Єднання" впроваджували освітньо-гуманітарний проект "Сильні громади для сильних людей".

Так, в рамках цієї ініціативи, місцеві укриття та бомбосховища отримали дизпаливний й інверторні міні-електростанції (генератори), професійні ліхтарі на сонячні батареї, 60- та 1000- літрові пластикові бідони та бочки для накопичення та зберігання питної та технічної води, а також дрібні ємності для побутових потреб. Це, в свою чергу, вирішило питання з альтернативними джерелами освітлення під час обривів електромереж у громаді через ворожі обстріли, а також надало можливість підзаряджати засоби зв'язку та користуватися дрібною кухонно-побутовою технікою, епловентиляторами та насосами для великої кількості осіб під час перебування у "схованках". 

- Перші місяці ми просто сиділи без води та світла по декілька днів в укриттях, - ділиться мешканка Степногірську Валентина, - а тепер, як то кажуть, "all inclusive" - тепло, світло та вода є в сховищах, і на душі приємніше й не так страшно, коли бачиш поруч знайомі та рідні обличчя, а не здригаєшся в темряві від звуків вибухів неподалік.

Окрім самих сховищ та бомбосховища, облаштували в рамках даного проекту й декілька під'їздів місцевих багатоповерхівок "диво-ліхтарями", як їх називають деякі дуже дорослі мешканки, - все це через те, що дані "світильники" мають те тільки сонячну батарею, але й вмонтований акумулятор, який, за гострої потреби, можна використовувати як "повер-банк" для підзарядки власного телефону.

 

-

Автор: Євген Котляр


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2022, 18:07 | Полтавщина | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації