Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі депутати виділили майже 50 тисяч гривень на перевірку міськради

Кобеляцькі депутати виділили майже 50 тисяч гривень на перевірку міськради

9 вересня відбулася позачергова сесія Кобеляцької міськради. Вона була особливою через те, що в її роботі не брав участі міський голова Олександр Копелець. Нагадаємо, що суд відсторонив його від роботи на два місяці.

Не можна сказати, що на першій сесії «без Копельця» сталася якась революція. Сесія пройшла відносно спокійно і без ексцесів.

Щоправда,  депутати із самого початку сесії відмовилися затверджувати звіт щодо використання міського бюджету за перший квартал поточного року.

Із такою пропозицією першою виступила депутат Таміла Шевченко. Вона аргументувала свою думку тим, що із Нового року міськими грошима розпоряджався виключно виконком. А контролю депутатів не було. Між тим, члени виконкому встигли розподілити майже три мільйони гривень так званого «вільного залишку», тобто грошей, що залишилися в міста ще з минулого 2021-го року.

Особливу увагу Шевченко звернула на розподілення кількох тисяч літрів бензину та дизпалива, котрі видавалися добровільним громадським формуванням, жодне із яких не було зареєстроване в установленому законом порядку.

Депутата підтримали її колеги. Вони зазначили, що документи щодо розподілення грошей кобеляцькі обранці отримали перед самим початком сесії. А тому не мали навіть фізичної можливості їх досконально вивчити.

Натомість кобеляцькі депутати проголосували за те, щоб виділити майже 50 тисяч гривень, точніше, 49 тисяч 950, на те, аби найняти незалежного аудитора і перевірити законність розподілення бюджетних грошей аж із 2020 року.

Повний текст рішення вже опубліковано на сайті міськради. Перевірятимуть і законність нарахування зарплат і премій та стан бухгалтерського обліку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2022, 13:05 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації