Вхід | Реєстрація

Чи буде засідання виборчої комісії легітимним?

Чи буде засідання виборчої комісії легітимним?

Як сталло відомо редакції, у вівторок, 20 вересня, має відбутися чергове засідання кобеляцької територіальної виборчої комісії.

На ньому члени ТВК нарешті мають пройняти рішення щодо депутата, який у Кобеляцькій міській раді змінить Тамару Гординську, котра зараз живе в Німеччині і заявила про складення депутатських повноважень.

Редакції також відомо, що на вимогу членів комісії засідання скликає і проведе заступник голови ТВК.

Голова комісії Лілія Песиголовець, швидше за все, участі в засіданні брати не буде.

На наше проханння Лілія Володимирівна пояснила своє бачення ситуації. Вона розповіла:

— По місту, громаді та й у ЗМІ розповсюджується інформація, що я, як голова комісії буду свідомо «затягувати» із прийняттям рішення по оголошенню кандидатури потенційного депутата, який змінить у раді Гординську. Можу офіційно заявити, що така інформація не відповідає дійсності. Я оголосила про проведення засідання ТВК 23 вересня о 17-й годині. Тобто, ні про яке «затягування» процесу мова не йде. Якщо члени комісії без мене, як голови, зберуться 20-го і приймуть рішення, то воно, на мою думку, буде сумнівним з точки зору законності. Адже згідно із пунктом 1 статті 36 Вибочого Кодексу України, заступник комісії скликає її в разі відсутності голови. Але ж я — не відсутня. Я тут, у Кобеляках, і я готова провести засідання 23 вересня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2022, 10:00 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації