Вхід | Реєстрація

У лісників можна купити лише соснові дрова

У лісників можна купити лише соснові дрова

У зв’язку з війною та викликаною нею економічною кризою таке паливо, як дрова, стало користуватися величезним попитом. Тим більше, що пропозиції на відповідному ринку досить обмежені.

Так обидва лісництва, розташовані на території Кобеляцької та Білицької громад, можуть запропонувати споживачам виключно соснові дрова. Про це редакції повідомили уповноважені особи цих підприємств.

Олексій Лукачов, керівник Кобеляцького лісництва державного підприємства «Полтавський лісгосп» пояснив:

— Дров дерев твердих порід у нас немає. І, швидше за все, не буде. Соснові купити можна, заключивши договір. Оплата — через банк, у тому числі і шляхом внесення готівки. Із собою покупець має взяти паспорт та ідентифікаційний код. Дрова потрібно забирати самому із місця, де проводиться вирубка. Це може бути поряд із Куст-Кущами чи Григоро-Бригадирівкою чи Гайовим. Де для людини ближче, там і візьме.

Вартість одного кубометра соснових дров у кобеляцькому підрозділі Полтавського лісгоспу становить 792 гривні.

У кобеляцькому лісництві ДП «Кременчуцький лісгосп» дубових чи акацієвих дров зараз теж немає. Хоча в бухгалтерії нам сказали, що можливо з’являться і дрова з деревини твердих порід. А ще попередили, що з 1 жовтня ціна на дрова зросте.

Зараз ще ціна кубометра дров із дуба (яких немає) становить 885 гривень на умовах самовивозу. Хоча можуть лісники і привезти товар замовнику. Але тоді куб коштуватиме вже 1200 гривень. Ціна на сосну — 657 гривень на умовах самовивозу та 972 гривні — із доставкою.

Між тим, подавачі чисельних об’яв з продажу дров обіцяють привезти і дуб, і акацію за ціною 1100 гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2022, 10:31 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації