Вхід | Реєстрація

Голова Кобеляцької ОТГ збирається звертатися в суд

Голова Кобеляцької ОТГ збирається звертатися в суд

27 вересня на сесії Кобеляцької міської ради депутати виголосили недовіру очільнику громади Олександру Копельцю. Він збирається оскаржувати це рішення в суді.

Про це Олександр Копелець розповів ЗМІСТу 28 вересня.

Він говорить, що не погоджується з цим рішенням та збирається його оскаржувати. На його думку, в ситуації з оголошенням недовіри та відстороненням від роботи задіяні представники криміналу та влади:

– Уся ця справа – це боротьба не за крісло, а боротьба з криміналом і корупцією. У цьому замішані не тільки представники криміналу, а й екскерівники Кобеляцького району. Вони весь час його грабували, звичайно, я всім став їм поперек горла. Ми почали дороги стелити, порядки наводити, парки будувати. Звичайно це все не подобається і представникам інших партій.

Нині влада області планує створити військову адміністрацію у Кобеляцькій громаді.

Олександра Копельця вдруге відсторонили від роботи. Цього разу на 2 місяці.

Раніше Київський районний суд Полтави обрав голові громади запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, адже слідство підозрює його у підробленні документів та зловживанні владою через асфальтування дороги у 2017 році. У серпні захисник намагався оскаржити оголошення підозри Копельцю, але суд відмовив.

Згідно з ухвалою суду, у 2017 році Кобеляцька міська рада затвердила перелік доріг, які ремонтуватимуть. Після цього Олександр Копелець підписав договір на розробку проєкту, згідно якого встановили вартість будівництва вулиць Подільської та Чкалова.

Потім ТОВ «ІНТЕРА-СТРОЙ» перерахували 386 тис. 224 грн. Слідство вважає, що гроші за роботи перерахували безпідставно, тому просило взяти Копельця під варту із заставою у 386 тис. грн. Суд у клопотанні відмовив й погодив відсторонення від посади на 2 тижні.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2022, 14:45 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації