Вхід | Реєстрація

Соколовобалківська ЗОШ здала в оренду 75 гектарів шкільної землі

Соколовобалківська ЗОШ здала в оренду 75 гектарів шкільної землі

Принаймні, так вважають прокурори і прохають суд визнати недійсним договір між навчальним закладом і сільськогосподарським товариством.
У четвер, 22 вересня, прес-служба Полтавської обласної прокуратури повідомила про виявлення незаконних дій із земельною ділянкою, що належить одному з навчальних закладів Нехворощанської сільської ради.

Зокрема, у новині мова йшла про 75 гектарів землі, оцінених майже в 38,5 мільйона гривень.

За інформацією прокуратури, вказану земельну ділянку для дослідних і навчальних цілей заклад освіти отримав у 2003 році на підставі Державного акта на право постійного користування землею. Минулого року навчальний заклад та місцеве товариство терміном на 10 років уклали договір про участь у організації досліджень та навчального співробітництва.

Однак прокуратура встановила, що вказаний документ є прихованим договором оренди землі, зміст якого суперечить вимогам законодавства і не спрямований на реальне настання правових наслідків, що ним обумовлені, тобто сторони підписали удаваний правочин. Наразі позов перебуває на розгляді в Господарському суді Полтавської області.

Також у прес-службі пояснили, що, відповідно до статті 235 Цивільного кодексу України, удаваним є правочин, який вчинено сторонами для приховання іншого правочину, який вони насправді вчинили.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень значиться ухвала про відкладення підготовчого засідання від 13 вересня 2022 року в справі № 917/656/22. У документі вказано, що перший заступник керівника Решетилівської окружної прокуратури в інтересах Нехворощанської сільської ради позивається до Соколовобалківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів та місцевого товариства з обмеженою відповідальністю «Сокіл» про визнання недійсним договору.

Прокурор прохає визнати недійсним договір про участь у організації досліджень та начального співробітництва від 7 червня минулого року, укладений між Соколовобалківською ЗОШ і ТОВ «Сокіл».

Перший заступник керівника Решетилівської окружної прокуратури прохає суд зобов’язати товариство повернути навчальному закладу земельну ділянку площею 75 гектарів, що знаходиться в межах Нехворощанської сільської ради.

Суддя Господарського суду Ігор Кльопов ухвалив відкласти підготовче засідання на 10 жовтня. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Полтавської області.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2022, 12:53 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації