Вхід | Реєстрація

«Білики-Агро»: підсумки і перспектива

«Білики-Агро»: підсумки і перспектива

Менше року тому білицькі депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства, котре буде вирощувати і переробляти сільськогосподарську продукцію. Про те, як почуває себе «Білики-Агро», редакції розповів заступник білицького селищного голови Ігор Федь.

Посадовець наголосив:

— Безумовно, говорити про якісь грандіозні успіхи ще дуже рано. Самі знаєте, що починати будь-яку господарську діяльність важко. А тут ще війна. Викликана збройною агресією рашистів економічна криза призвела до різкого зростання цін на все без виключення. Але радує той факт, що на допомогу новому підприємству прийшли всі без виключення місцеві аграрії. Допомагають кормами, технікою, агрономічним супроводом. Свій внесок у становлення «Білики-Агро» робили й роблять. Сергій Жук, Петро Слоква, Володимир Стрюк, Анатолій Сердюк, Петро Ткаченко, Валерій Дрига. Навіть директор нашого підприємства Віталій Троян надав допомогу. Не можу не згадати і наших партнерів з Благодійного Фонду «Повір у себе», засновниками якого є керівники агрохолдингу «Астарта». Спільними зусиллями ми посіяли 119 гектарів кукурудзи, на площі в півтора гектари вирощуємо овочі й кавуни. У Червоних Квітах утримуємо 1500 гусей, 1500 курей, 550 індиків, 60 кролів, 22 бджолосім’ї. Зараз триває підготовча робота по відкриттю цеху із переробки овочів та фруктів. Вироблятимемо і м’ясні консерви. На полях в сезон працювали 16 чоловік. У переробному цеху — 10. Сімдесят відсотків працюючих — це внутрішньопреміщені особи.

Як розповів Ігор Федь, до бюджетів різних рівнів сплачено: податку на додану вартість — 161 тисячу гривень, ПДФО — 99,5 тисячі, військового збору — 9 тисяч. У господарства вже є власна техніка — два потужних трактори, сівалка, дискові борони.

Майже всі консервовані овочі, а це близько 14 тисяч банок, планують роздати внутрішньопереміщеним особам.

За словами посадовця, комунальники дуже сподіваються на те, щоб, зібравши урожай кукурудзи, вигідно його продати.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 жовтня 2022, 10:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації