Вхід | Реєстрація

Експерти та слідчі вивчили нові методи якісного дослідження місця пригоди

Експерти та слідчі вивчили нові методи якісного дослідження місця пригоди
30 березня 2010 року на базі науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС відбулася розширена семінар-нарада, у якій взяли участь працівники слідчих підрозділів та експерти-автотехніки науково-дослідних установ Полтавщини.
Провели робочу зустріч Микола Авраменко, начальник сектору автотехнічних досліджень НДЕКЦ при ГУМВС та Олександр Скороход, начальник відділу розслідування дорожньо-транспортних пригод Слідчого управління ГУМВС.
Учасники наради обговорили та вивчили новітні методичні рекомендації, пов’язані з якісним оглядом місця пригоди по факту дорожньо-транспортної пригоди.
Новітні методичні рекомендації були розроблені за участю начальника сектору автотехнічної експертизи полковника міліції Миколи Авраменка, який, до речі, є найдосвідченішим експертом-автотехніком у Полтавській області. Він розпочав свою експертну діяльність ще в далекому 1990 році та був єдиним висококваліфікованим спеціалістом в області. Наразі Микола Авраменко входить до наукової дорадчої ради Державного наукового центру на правах одного із редакторів розроблення методичних рекомендацій, за якими навчаються фахівці всієї України.       
Зі слів Миколи Авраменко, якісний та всебічний огляд місця події - це гарантія максимально об’єктивного з’ясування обставин, що впливають на терміни розслідування пригод, пов’язаних з ДТП.
«Взаємодія фахівців двох служб, що працюють на єдиний результат процесуальної діяльності по встановленню обставин та механізму ДТП перебуває на постійному контролі начальника Слідчого управління ГУМВС Костянтина Шишка!» - зауважив Олександр Скороход.
Поряд з цим, саме завдяки постійному відстеженню  начальником НДЕКЦ при ГУМВС Сергієм Бородаєм передового досвіду в цьому виді судово-експертної практики і проводяться спільні семінари-наради метою яких є зменшення термінів розслідування кримінальних справ, упровадження в експертну діяльність найновітніших методів досліджень обставин і механізму дорожньо-транспортних пригод. Як правило, в результаті кримінальні справи, пов’язані з ДТП, розслідуються в установлені законом терміни на високому професійному рівні.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації