Вхід | Реєстрація

У Котелевській громаді виявили незаконні порубки лісу

У Котелевській громаді виявили незаконні порубки лісу

За процесуального керівництва Диканської окружної прокуратури 48-річному жителю Котелевської територіальної громади повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев у лісі, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 246 КК України).

Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, до суду направлено клопотання слідчого та прокурора про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За даними слідства, 12 жовтня цього року на території лісу, що перебуває на балансі одного з приватних сільськогосподарських підприємств Котельви, фігурант без спеціального дозволу (лісорубного квитка) організував незаконну порубку 17 сосен, спричинивши державі збитки, сума яких наразі встановлюється.

У рамках досудового розслідування вилучено бензопили, сокиру та 2 автомобілі, на яких пересувалися «лісоруби».

Після проведення необхідних слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру іншим співучасникам злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції № 4 Полтавського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Нагадаємо, незаконна порубка дерев – злочин проти довкілля. У вказаній категорії кримінальних проваджень прокуратура Полтавщини займає принципову позицію щодо обрання підозрюваним і обвинуваченим виняткового запобіжного заходу та призначення покарання.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2022, 11:23 | Котельва | Кримінал
1. Slavko / 14 жовтня 2022, 22:58
Гайда сюди пиляти ! Тут пиляють на кожному кроці, у Кобеляцькій ОПГ немає незаконних порубок, усе кришує ГУНП, а там свій закон, дещо інший чим ККУ
2. Slavko / 14 жовтня 2022, 23:00
Пане Філоненко, навіщо ви постите пости з іншої планети ? Тут у незаконну порубку ніхто не віре, тільки прості смертні, а навіщо їм ті погані новини - і так бояться. Тут же всі лісосмуги належать Бісам ...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації