Вхід | Реєстрація

«Водоканал Плюс» починає віддавати борги

«Водоканал Плюс» починає віддавати борги

Новопризначений керівник єдиного в Кобеляцькій громаді комунального підприємства говорить, що вже побачив багато резервів для виведення ввіреного йому господарства із кризи.

Про те, що кобеляцьке комунальне підприємство очолив Сергій Ткаченко, людина для Кобеляк зовсім нова, ми вже повідомляли. Таке призначення навіть викликало певне незадоволення серед частини громади. Мовляв, чи в самих Кобеляках немає спеціалістів‑керівників. У принципі, доля істини в такому твердженні є. Керівників у Кобеляках вистачало завжди, а ось із спеціалістами — проблеми.

Днями Сергій Ткаченко розповів про певні підсумки роботи за два тижні та поділився планами на найближчий місяць.

Наша розмова тривала близько десяти хвилин. Сергій Ткаченко перепросив:

— Ви вже вибачте, але роботи дійсно багато, а часу мало. Тому будемо лаконічними.

Під час розмови новий керівник «Водоканалу Плюс» озвучив наступні тези.

Кошти на зарплату і податки є

За словами Сергія Ткаченка, він був відверто здивований тим, що комунальники мають значну заборгованість перед бюджетом. Він повідомив, що кошти для цього в підприємства є. На цьому тижні «Водоканал Плюс» уже заплатив 150 тисяч податку на додану вартість.

Також Ткаченко повідомив, що підприємство вчасно виплачує заробітну плату, відпускні та оздоровчі своїм працівникам.

Ніяких масових звільнень не було й не буде

Сергій Ткаченко попрохав повідомити, що ніяких масових звільнень у «Водоканалі Плюс» не планується. Він сказав:

— До мене, хоча я й «чужа» для Кобеляк людина, теж надходить інформація про те, що в нас звільняють спеціалістів. Це — неправда. За два тижні ми не звільнили жодну людину. І не плануємо цього робити.

«Водоканал» збирається стати лідером із надання певних послуг

Також, за словами Сергія Ткаченка, він був здивований тим фактом, що техніка «Водоканалу Плюс» використовувалася не на повну потужність. Він пояснив:
— Наявна техніка та фахівці, які на ній працюють, дають можливість надавати дуже широкий спектр послуг від транспортних до ритуальних. У нас є навантажувачі, є автовишка, є бульдозер та екскаватор. Усе це працює, вся ця техніка може й повинна приносити прибуток підприємству. Ми промоніторили ціни в регіоні. Ми готові надавати подібні послуги дешевше. І ми робитимемо це.

Проблема сміття та залучення інвестицій

Знає Ткаченко і про проблему із міськими відходами. Пояснює:

— Я вже вивчив питання. Вирішити цю проблему за два тижні чи навіть місяць нереально. Але це не означає, що її неможливо вирішити взагалі. Дайте мені пару місяців. Думаю, справимося. Тут є два важливі нюанси. Як виявилося, роками ніхто не працював із населенням. Людям не пояснювали, що всю оту органіку, яку вони несуть на майданчики, ми вивозити не зобов’язані. Це в тариф не входить. А якщо й вивозити, то за окрему плату. Можемо надати причеп, трактор, навантажувач, навіть працівників і вивеземо. Це — один момент. Далі. Підприємство абсолютно не використовувало можливості для отримання коштів із цільових фондів обласного та інших бюджетів. А там гроші є. І їх надають навіть в умовах війни. Це теж незадіяний резерв.

Сергій Ткаченко висловив сподівання, що підприємство вже до кінця року не матиме боргів по бюджетних платежах і стане лідером по наданню багатьох видів послуг. Він наголосив:

— Люди, які в нас працюють, мають пишатися своїм місцем роботи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2022, 10:18 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації