Вхід | Реєстрація

900 продуктових наборів від «Білики–Агро» передали біженцям

900 продуктових наборів від «Білики–Агро» передали біженцям

Створене в минулому році комунальне аграрне підприємство продовжує залучати кошти для розвитку та розширювати сферу діяльності.

У той час, коли в Кобеляках у буквальному сенсі слова «профутболювали» бюджетні та інші кошти, у Біликах вирішили піти шляхом створення нових робочих місць. А землю не роздали наближеним до «царя», а залишили й для розвитку громади.

Наталія Левонтівцева розповідає, що цех із переробки овочів та фруктів при підприємстві «Білики-Агро» був відкритий завдяки зусиллям як місцевої влади, так і державним органам та приватним благодійникам.

Вона говорить:

— Зараз поодинці працювати важко. Потрібен симбіоз, така собі кооперація, спільна боротьба різних органів та установ. Так було і з нашим консервним цехом. Для того, щоб він у Біликах відкрився і запрацював, доклали зусиль і селищна рада, і благодійний фонд «Повір у себе», і агрохолдинг «Астарта», і керівники фонду зайнятості Наталія Хейлик та керівник кобеляцького підрозділу Держпродспоживслужби Сергій Куземко. Усі діяли чітко й злагоджено і отримали потрібний результат.

Гроші на створення підприємства були виділені завдяки посольству Швейцарії в Україні. Вони були направлені в благодійний фонд. «Астарта» надала приміщення колишнього цукрового заводу. Швейцарці, як відомо, є людьми дуже педантичними і дисциплінованими та вимагають цього ж від партнерів. Тому було принципово виконати їх вимоги, щоб на підприємстві працювали переселенці, а вся продукція відповідала вимогам прийнятих у державі стандартів. Із цим якраз і допомогли Наталія Хейлик та Сергій Куземко.

Сировину для виготовлення консервів та засолки виростили у «Білики-Агро» та закупили в місцевого населення.

А готову продукцію, а це більше 900 продуктових наборів, передали в селищну раду, яка, у свою чергу, віддала їх сім’ям переселенців. У подальшому в цеху будуть виготовляти ще й м’ясні консерви та варення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2022, 11:52 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації