Вхід | Реєстрація

Євросоюз продовжив дію директиви про захист українських біженців

Євросоюз продовжив дію директиви про захист українських біженців

Європейська комісія оголосила рішення продовжити дію директиви про тимчасовий захист біженців з України в ЄС принаймні до березня 2024 року. Про це на брифінгу заявила єврокомісар із внутрішніх справ Йова Йоганссон.

«Директива тимчасового захисту буде продовжувати діяти щонайменше до березня 2024 року. Я думаю, що те, що ми бачили сьогодні зранку, зробило це дуже зрозумілим: важливо продовжувати приймати тих, хто має необхідність рятуватися в Європейському Союзі», — сказала єврокомісар.

Вона повідомила, що з початку російського вторгнення в Україну Європейський Союз вперше в історії та в рекордні терміни активував Директиву тимчасового захисту, під «парасолькою» якої нині перебувають 4,2 мільйона українців. Це надає їм допомогу в пошуку приміщень для проживання, у медичному обслуговуванні, в доступі до освіти та надає право входження на трудовий ринок ЄС.

Друге оголошення Йоганссон зробила для українців, які повертаються назад в Україну на тривалий час, але можуть знову бути змушені шукати притулку на території ЄС. Зазвичай, такий виїзд на тривалий час позбавляє людину статусу біженця в ЄС та відповідного захисту. З огляду на останній розвиток подій, для українців буде зроблено виняток з цього правила.

«Ми вирішили, що вам не потрібно перереєструватися, коли ви повертаєтеся назад. Ви можете зберігати ваш тимчасовий захист, який ви отримали в країні-члені. Єдина річ, яку ви маєте зробити, — це повідомити національним та місцевим органам влади в приймаючій країні, що ви повертаєтеся до України. Але при цьому вам не потрібно повертати вашу (реєстраційну) картку. Ви можете зберігати вашу реєстрацію. Вам потрібно лише повідомити, що ви повертаєтеся. Тож це спрощує рух, якщо вам буде необхідно рятуватися знову», — наголосила єврокомісар.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2022, 16:22 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації