Вхід | Реєстрація

Десять тисяч за сорок хвилин

Десять тисяч за сорок хвилин

Саме таку суму зібрали, точніше, заробили, викладачі та здобувачі освіти Аграрного ліцею під час ярмаркової торгівлі.

Місцем торгівлі була вибрана невеличка площа, що поряд із Будинком культури. Зазвичай там влаштовують новорічні та інші концерти і вистави.

Місцина розташована прямо в центрі Кобеляк, тут завжди багато перехожих. Це стало одним із факторів успішної торгівлі. Адже більше 600  «одиниць» смаколиків були розкуплені практично миттєво. У пікові моменти  до кожної ятки стояла черга по десять чоловік. Однаково успішно продавалася і торти, і пиріжки, і глінтвейн.

Досить щедрими покупцями виявилися і депутати міськради, котрі завітали на ярмарок одразу по закінченню засідання постійних комісій. Смакували здобою від кухарів Аграрного ліцею Володимир Жуков, Микола Андрієнко, Анатолій Кривуля.

Керівник навчального закладу Таміла Шевченко, яка й організувала такий вид торгівлі, похвалилася:

— Буквально за сорок хвилин усе в нас розкупили. Спродалися на 10 тисяч гривень.

Директор сказала, що всі кошти, виручені з ярмаркової торгівлі, будуть направлені виключно на потреби Збройних Сил України.

Таміла В’ячеславівна пояснила:

— Наш заклад допомагає ЗСУ із перших днів війни. Ми і продукти збираємо, і різні страви готуємо, і маскувальні сітки плетемо. Усе це або напряму, або через волонтерів передаємо різним підрозділам армії. Але досить часто виникає необхідність допомогти грошима. Скажімо, хлопцям потрібен квадрокоптер, або намет, або шанцевий чи електроінструмент. От ми й вирішили створити грошовий запас. Причому, гроші заробити. А як ми можемо це зробити? Та дуже просто, маючи фахових кухарів, напечемо різних смаколиків і реалізуємо їх. Так і зробили. Перший досвід видався дуже вдалим. Частину зароблених на ярмарку грошей уже передали волонтерам.

За словами Таміли Шевченко, певну суму вони передали Тетяні Вільховій для придбання генератора електроенергії. Потім даватимуть кошти на покупку автомобіля та на інші потреби армії.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2022, 16:25 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації