Вхід | Реєстрація

Полтавська область — з новим губернатором

Минулої суботи у Полтаві у сесійній залі обласної ради громадськості регіону представили новопризначеного голову Полтавської обласної державної адміністрації. Почесну місію виконав віце-прем’єр-міністр України з питань агропромислового комплексу Віктор Слаута. Він зачитав два Укази Президента України Віктора Януковича про звільнення з посади голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Асадчева — «у зв’язку з припиненням повноважень попереднього Президента України» та про призначення на цю посаду голови Полтавської обласної ради Олександра Удовіченка (на фото).
Валерію Асадчеву, тепер уже екс-губернатору Полтавщини, представник уряду подякував за плідну роботу. Віктор Слаута наголосив, що Валерія Михайловича він давно знає, ще з часів спільної роботи у Верховній Раді, як досвідченого економіста, котрий добре розуміється на питаннях бюджету. А тому, переконаний віце-прем’єр, у столиці на Асадчева чекає блискуче політичне майбутнє.
Колишній очільник обласної адміністрації не приховував свого гарного настрою.
— Я пропрацював на Полтавщині майже чотири роки, — сказав Валерій Асадчев. — І залишаю у Полтаві не тільки частину своєї душі, але й відсутність заборгованості та перевиконання планових показників за цей рік. Тепер цей спадок потрібно примножити та встановити контакт між владою та опозицією. Війни та протистояння потрібно назавжди лишити у минулому. Навпаки — після кожних виборів Україна повинна виходити все більш консолідованою. А я, будучи у Києві, звичайно, буду лобіювати будь-які питання щодо розвитку Полтавщини.
Колишній губернатор щиро привітав Олександра Удовіченка з призначенням, зауваживши, що він до цього певною мірою також причетний. Адже постійно називав голову обласної ради своїм ймовірним наступником і дуже тішився з того, що Президент до його думки таки дослухався.
— Такий вибір Президента — це вияв довіри до мене особисто і до всього полтавського краю, — прокоментував своє призначення Олександр Удовіченко. — З іншого боку, це й надзвичайно відповідально, адже доведеться вирішувати чимало проблем, які виникли як через світову економічну кризу, так і через діяльність минулого уряду. Але те, що відбувалося вчора та позавчора — то вже минуле. А ми повинні об’єднати свої зусилля, працювати разом, відстоюючи інтереси Полтавщини, наших громад.
Новий губернатор запросив громаду області до співпраці. Зокрема, й політичних опонентів. Наголосив: «Кожному знайдеться робота за бажанням працювати на полтавську громаду».
Думку нового керманича області поділяє й Віктор Слаута. Він зазначив, що в Полтавській області налічується 151 партія. Порівняно з Миколаєвом та Херсоном, де їх лише 130, Полтавська область і тут на першому місці. За словами віце-прем’єра, пора вже політичні стяги сховати в шафу, засукати рукава та працювати.
— Їдучи до вас, іще раз дивився на багаті полтавські землі. Скажу, якби всі регіони досягли таких же успіхів у плані розвитку аграрного сектору, як Полтавщина, то й економіка України була б сьогодні на зовсім іншому рівні, — сказав Віктор Слаута. Вітаючи обох керівників області — колишнього та нинішнього, щиро побажав: — Вам, Валерію Михайловичу, зичу добра й здоров’я, а ви, Олександре Васильовичу, не загубіть своє здоров’я на новій посаді!

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 березня 2010, 15:58 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації