Вхід | Реєстрація

Голові Нехворощанської громади погодили нового заступника

Голові Нехворощанської громади погодили нового заступника
Із культпрацівниці — у заступники голови

На останній сесії Нехворощанської сільської ради депутати проголосували за зміни в складі виконавчого комітету та розглянули низку важливих питань, повідомляє прес-служба ОТГ.

Найбільш обговорюваним питанням сесійного зібрання, що проходило минулого тижня, було виділення коштів для підтримки Новосанжарської дитячої музичної школи. На сесію прибули очільниця закладу Ірина Сергеєва і кілька батьків, діти яких навчаються в муз школі. Днем раніше на бюджетній комісії педагог просила виділити на навчальний рік 460 000 гривень. Тепер сума зменшилась до 258 000. Та голову сільської ради Віктора Дубовича і депутатів такі розрахунки не влаштовували. Очільник громади наголошував, що, крім гри на музичних інструментах, діти захоплюються танцями, спортом. І батькам доводиться самостійно возити дітей на секції в Полтаву чи Нові Санжари.

Викладачці музшколи Надії Нікуліній запропонували перейти працювати в Будинок дитячої та юнацької творчості. Та при цьому її учні не отримуватимуть документ про здобуття початкової музичної освіти.

Нарешті батьки, які прийшли з директоркою музшколи, заявили, що готові щомісячно платити за навчання своїх дітей не 200 гривень, а 600. Після чого Віктор Дубович вніс пропозицію виділити музичній школі 200 000 гривень. Його пропозицію депутати підтримали.

Далі голова громади повідомив присутнім, що його заступник Микола Завезьон звільнився. Тому Віктор Дубович запропонував на його місце Іванну Полухіну, яка працювала художньою керівницею в Шедіївському клубі. Обранці громади погодили вибір голови ОТГ.

Крім того, депутати ліквідували Шедіївський дитсадок «Веселка», у списку якого четверо дітей, а фактично відвідує одна. Також обранці громади погодились на тимчасове перебування вихованців Соколовобалківського дошкільного закладу «Берізка» у приміщенні місцевої школи, де обладнане укриття, є ігрові й спальні кімнати для дітлахів.

Наостанок депутати обговорили земельні питання і звернення жителів ОТГ про надання одноразової матеріальної допомоги.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2022, 18:40 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації