Вхід | Реєстрація

Громади Полтавщини отримують гуманітарну допомогу, яку роздадуть переселенцям

Громади Полтавщини отримують гуманітарну допомогу, яку роздадуть переселенцям

3 листопада Гуманітарний штаб Полтавської ОВА передав гуманітарну допомогу для ВПО, які проживають у громадах області.

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) надало набори кухонного посуду – 230 і 3270 штук, 8000 комплектів постільної білизни і 990 подушок.

Заступник начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко розповіла, що допомогу отримують не лише заклади масового проживання переселенців, а й громади, в яких переселенці проживають у приватних домогосподарствах.

«Наші міжнародні партнери зараз активно допомагають ВПО, за що ми їм дуже вдячні. Від УВКБ ООН надійшло багато комплектів постільної білизни, тому є можливість розподілити її не лише у місця масового проживання переселенців, а й роздати пропорційно за запитами громадам, щоб вони передали ці речі ВПО на своїх територіях, – розповіла Катерина Рижеченко. – Також отримали, окрім посуду, подушки і ковдри, щоб підготуватися до холодної пори. Заклади масового проживання регулярно отримують допомогу від міжнародних організацій через гуманітарний обласний штаб. Уся допомога також пропорційно розділяється й на громади, є спеціальні форми звіту, партнери перевіряють, чи надійшла допомога».

Представники громад задоволені отриманою допомогою, особливо напередодні зими. Крім постільної білизни й посуду, отримали ще й гігієнічні засоби та шкільне приладдя від ЮНІСЕФ.

«Ми отримали великі набори гігієни для колективних центрів для прання та прибирання. У нас у громаді 3 заклади дошкільної освіти, в яких проживають 115 переселенців. Але ця цифра змінюється, бо хтось виїжджає, хтось приїжджає, тому потреба в гуманітарній допомозі завжди є», – розповіла начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Щербанівської сільської ради Леся Осадча.

Також днями Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України передало на Полтавщину першу партію ковдр (250 штук), пледів (1280 штук), ліжок із матрацами (150 штук).

Крім того Товариство Червоного Хреста України передало гуманітарну допомогу 889 рушників, 2000 кухонних наборів, 1385 матраців, 1008 подушок та засоби гігієни. Все це пізніше роздадуть громадам для потреб ВПО.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2022, 08:20 | Полтавщина | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації