Вхід | Реєстрація

В Україні дозволили бустерне щеплення проти COVID-19 для дітей віком від 12 років

В Україні дозволили бустерне щеплення проти COVID-19 для дітей віком від 12 років

В Україні дозволили першу бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих дітей віком 12-17 років за наявності достатньої кількості вакцини для груп ризику важкого перебігу хвороби. Підліткам бустерну дозу рекомендують через 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації.

Якщо дитина, з медичних показань, отримала додаткову дозу вакцини, то бустер вводять через 3 місяці після отримання додаткової дози. 

Відповідні зміни затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України № 1979 від 3 листопада 2022 року на підставі рекомендацій Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) . 

Для бустерного щеплення дітей віком від 12 років потрібно використовувати тільки мРНК-вакцину, яка схвалена до використання у цій віковій групі (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer).

«Бустерна доза вакцини – це поновлення  захисту від коронавірусної хвороби. Особливо важливою вона є для дітей із хронічними хворобами, які ризикують мати важкий перебіг COVID-19. Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2», – наголосив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За час пандемії в Україні від ускладень коронавірусної хвороби померло 83 дитини. Загалом, захворювання підтвердили у майже 390 тисяч неповнолітніх. Лише за минулий тиждень захворіли більше 1600 дітей. 

Нагадуємо, що для щеплення дітей 12-13 років обов’язковою є інформована згода (форма N 063-2/о) батьків або опікунів відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я».

Пацієнти віком від 14 років можуть самостійно звернутися до будь-якого пункту щеплення проти COVID-19 чи центру вакцинації, при цьому не обов’язково мати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем.

Люди віком від 18 років, які завершили первинний курс вакцинації проти COVID-19, також можуть отримати бустерні щеплення. Перший бустер – якщо пройшло понад 5 місяців після вакцинації другою дозою дводозної вакцини або однією дозою однодозної. Другий бустер – через 4 місяці після отримання першого.

Щепитися можна безоплатно в будь-якому пункті або центрі вакцинації. Адреси та контакти пунктів та центрів за посиланням https://vaccination.covid19.gov.ua/list або за телефоном 0 800 60 20 19.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2022, 17:17 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
1. Slavko / 7 листопада 2022, 19:07
Досить рекламувати ці кляті клінічні випробування на українцях !!! Тим більше, що їх давно замінили ракетними ! Клінічні випробування - це не моя назва, це назва одного із наказів так званого МОЗ про вакцинування при ковід
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації