Вхід | Реєстрація

Випустити боксера Гелу за кордон просили два міністри

Випустити боксера Гелу за кордон просили два міністри
Момент кривавого бою

Вихованець кобеляцької школи боксу протягом місяця встиг отримати державну нагороду та влаштувати кривавий бій із польським спортсменом. Про «рубку» між українцем і поляком написали навіть у казахській газеті.

Хоча Владислав Гела вже кілька років живе і працює в Кременчуці, але кобеляцька громада залишається для нього малою батьківщиною. Тому він охоче поділився із земляками приємною новиною. Владислав розповів, що 21 жовтня 2022 року його нагородили відзнакою «За відвагу». Відзнаку він отримав за свої дії під час порятунку людей, котрі опинилися під завалами торговельного центру «Амстор» у Кременчуці.

Нагадаємо, що 27 червня торговельний заклад був вражений рашистською ракетою. У «Амсторі» на момент попадання в нього перебували близько тисячі людей. Десятки із них загинули, сотні отримали поранення.

У гасінні пожежі та порятунку людей брав участь і професійний рятувальник, співробітник ДСНС Владислав Гела. І ось через чотири місяці його нагородили за проявлену мужність при виконанні службових обов’язків.

У перервах між роботою Владислав продовжує серйозно займатися боксом. Зокрема, він зумів взяти участь у поєдинку, що відбувся в Польщі.

Гела розповів:

— По великому рахунку, я саме до цього бою не готувався. Зараз в Україні війна і професійний бокс відійшов на другий план. Свій останній поєдинок я провів ще в минулому році. Хоча в Кременчуці тренуюся постійно. Але під час реабілітації в одному із санаторних закладів Одеси мені надійшло запрошення взяти участь у професійному бою. Суперник — 32‑річний поляк Каміль Шремєта, відомий тим, що був чемпіоном Європи, боксував проти легендарного казаха Геннадія Головкіна. Від такої пропозиції, як кажуть, гріх відмовлятися. Я почав тренуватися в посиленому режимі, миттєво знайшов собі в Одесі і тренера, і спаринг-партнерів. Але виникла ще одна проблема. Як військовозобов’язаний, я не мав права перетинати кордон.

За словами Гели, для того, щоб Прикордонна служба дозволила йому покинути межі України, у ситуацію довелося втручатися одразу двом керівникам високого державного рівня. Відповідні листи в Прикордонну службу направили керівник ДСНС Сергій Крук та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Врешті, боксеру дозволили виїхати в Польщу для проведення бою.

Бій, за словами як самого Гели, так і чисельних глядачів і журналістів, вдався. Казахські спортивні видання, яким поляк відомий, як колишній суперник їх знаменитого чемпіона Геннадія Головкіна, написали, що тилованому поляку влаштував «криваву рубку» пожежник із України.

Дійсно, уже на початку бою поляк отримав розсічення і більшу частину бою заливав кров’ю як себе, так і Владислава Гелу. У принципі, рефері та лікар могли припинити бій через цю травму польського боксера. Але вони несподівано для всіх вирішили, що бій не може продовжувати український боксер. Відповідно — оголосили переможцем поляка.

Владислав Гела говорить:

— Програв — це погано. Але отримав неоціненний досвід та віру у власні сили. Адже можу на рівних боксувати із досвідченим професіоналом високого рівня. За цей бій мені не буде соромно ніколи.

Далі — служба. І тренування. Адже війна неодмінно закінчиться і Владислав Гела ще порадує себе і нас новими перемогами.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2022, 12:02 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації