Вхід | Реєстрація

Будь помітним на дорозі

Будь помітним на дорозі

Минулої п’ятниці представник поліції Полтавщини Віталій Браславець повідомив громадськість, що за останні дні в області різко зросла кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів і велосипедистів. У першу чергу це пов’язано з обмеженням  вуличного освітлення в населених пунктах Полтавщини.
Зі слів поліцейського, за останні десять діб у області було зареєстровано 17 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 3 особи загинули, а ще 17 — тяжко травмовані. Усі ДТП сталися в темну пору доби. Із 17 аварій у десяти постраждали пішоходи, у трьох — велосипедисти.

Також на зростання ДТП в країні наголошують у Міністерстві охорони здоров’я. Особливо водіям важко помітити пішохода, якщо він вдягнений у темний одяг. Відстань, з якої водій помічає пішохода в темряві, одягнутого в темне, складає 20 метрів, 50 — якщо людина має світлий одяг, 130 — коли на його одязі є світловідбивні елементи.

У МОЗ підготували декілька порад пішоходам, які пересуваються темними вулицями:

  1. вдягати яскравий (світлий) одяг;
  2. використовувати світловідбивачі, збільшують видимість пішохода в кілька разів, їх треба вішати на сумки, рюкзаки, одяг (бажано – на висоті стегна);
  3. бути уважними на дорозі;
  4. переходити дорогу у встановлених місцях, підсвічувати її ліхтариком, а перш ніж іти, переконатися, що водій вас побачив;
  5. не використовувати навушники та не відволікатися на телефон;
  6. користуватися хідниками, де це можливо;
  7. навчити дітей безпечній поведінці на дорозі, супроводжувати їх та стежити, щоби вони не вибігали на проїжджу частину.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2022, 12:06 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації