Вхід | Реєстрація

З якого віку слід починати вчити англійську? Від шести і до шестидесяти

З якого віку слід починати вчити англійську? Від шести і до шестидесяти

Як свідчить наука та емпіричний досвід вивчення іноземною мови не має якихось особливих вікових обмежень. Успішно навчатися англійській чи будь-якій іншій мові можна починаючи із дошкільного віку. І - до безкінечності.

В сучасному глобалізованому світі знання іноземною мови є ледве не обов’язковим, незалежно від місця проживання. Безумовно, в пріоритеті, англійська мова.

Звичайно, сучасні гаджети дають можливість за допомогою спеціальних програм, спілкуватися і без знання потрібної на даний момент мови. Тим більше, що їх у світі близько сотні. Це - найрозповсюдженіших. Всього ж лінгвісти нараховують на планеті Земля кілька тисяч різних мов. Але гаджет гаджетом, а краще самому мати хоча б елементарні навики володіння однією із популярних іноземних мов. Це корисно не лише для комунікації, а й для розвитку свого мозку. Такі знання зайвими не бувають.

 Англійська - передусім. Хоча вона є рідною лише для 350 мільйонів людей із восьми мільярдів, але є загальноприйнятою мовою для спілкування ту всьому світі. У всякому випадку китайці її активно вивчають. А ось англомовні китайську - ні.

Можна не чекати до школи

Як відомо, ще кілька десятків років тому вивчати іноземну мову починали із п’ятого класу загальноосвітньої школи.

Зараз англійська для дітей стає звичною вже із дошкільного віку. Тобто в пяти-шестирічному віці українські малюки мають змогу вивчати іноземну мову.

Чимало українців не очікують на початок вивчення іноземної мови у загальноосвітній школі. Як показує досвід мову можна вчити, як за допомогою кваліфікованих репетиторів, так і брати он-лайн уроки.

Досить успішним є досвід і самостійного вивчення іноземної мови. При цьому батькам зовсім не обов’язково самим досконало володіти англійською чи іншою мовою або бути професійним педагогом.

 Дехто взагалі вчить нову для себе мову разом із дітьми. Ба, навіть із онуками. Адже верхньої вікової позначки для початку вивчення іноземної мови теж немає.

Існує кілька простих і доступних усім способи:

  • англійську можна вивчати шляхом перегляду мультфільмів озвучених цією мовою;
  • кожного дня ви вивчати одне, два, три нових слова;
  • разом вчити пісеньки та вірші;
  • спільне читання книг англійською мовою.

Тобто сміливо можна починати вчити англійську мову із п’яти, а то й чотирьох років.

Але батьки мають знати про одну обов’язкову умову. Їх маля на момент початку вивчення іноземної мови, має вже добре говорити своєю рідною. А також - рахувати, хоча б до п’яти.

Згадані уміння є свідченням готовності дитячого мозку до нового етапу розвитку. В іншому разі, якщо дитина ще погано говорить українською, то про англійську думати зарано.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2022, 09:29 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації