Вхід | Реєстрація

Копелець, Жуков… Хто наступний?

Копелець, Жуков… Хто наступний?

Схоже, що керівників Кобеляцької громади вирішили міняти, як «рукавички». З таким темпом до наступних виборів міськрадою по черзі встигнуть покерувати всі депутати. Півтора місяці — і наступний.

Як кажуть, ще не встигло «охолонути» перше крісло в Кобеляцькій громаді після Олександра Копельця, як депутати вирішили «посунути» Володимира Жукова, який його змінив.

Зараз по Кобеляках ходить легенда про те, що півтора місяці тому Олександр Олександрович після того, як йому оголосили про недовіру і посадили в його крісло Володимира Володимировича, сказав:

— Ти — наступний.

Як виявилося, Олександр Копелець має дар пророка. У всякому випадку, його пророцтво (чи прокляття?) ледве не справдилося 15 листопада.

Ще 14 листопада по місту почала розповсюджуватися інформація про те, що зараз у кулуарах міськради йдуть «тьорки» про те, як проголосувати про недовіру вже Володимиру Жукову, який півтора місці тому змінив на посаді Копельця. І вже було назване прізвище наступника. Ним нібито мав стати депутат міськради від партії «Довіра» Василь Фещенко. Одночасно у міськраду мали б зайти одразу два нових заступники міського голови. Називали прізвища працівника міськради Сергія Омельченка та директора ліцею № 2 Олени Стаднікової.

Протягом цілого дня ми намагалися додзвонитися Володимиру Жукову та впливовим депутатам, аби прояснити ситуацію. Але ніхто трубку не брав, або люди посилалися на велику зайнятість.

Настав день 15 листопада. Депутати зібралися на сесію. І одразу чутки почали ставати дійсністю.

На сесію спробували внести питання про недовіру Володимиру Жукову. З ініціативою щодо цього виступила група депутатів.

Із претензій до Володимира Жукова — непроведення аудиту діяльності міської ради часів Копельця, зникнення в невідомому напрямку документів щодо руху землі, тих же часів, проблема, що виникла із початком опалювального сезону.

Ну, скажемо так, у порівнянні з претензіями, що у свій час були висловлені Копельцю, ті, хто висуває Жукову, виглядають не надто серйозно.
Цікаво, що право озвучити претензії надали вже згаданому Василю Фещенку.

А далі все відбулося не зовсім по сценарію. Володимир Жуков відмовився вносити в порядок денний питання про висловлення йому недовіри. Фещенко запропонував голосувати. Проголосували. Але Жуков знову відмовився. І запропонувати голосувати за порядок денний без недовіри. Не проголосували. І Жуков одразу оголосив про те, що закриває сесію.

Нічого, нікому не нагадує? Приблизно так закінчувалася ера Копельця. До речі, можливо, вона, та ера, ще й не закінчилася.

Адже… По-перше, Олександр Копелець прагне через суд скасувати рішення про оголошення йому недовіри. По-друге, депутати набрали такий темп, що до наступних виборів цілком встигнуть «посадити», а потім «викинути» із головного владного крісла Кобеляк ще чоловік двадцять.

А що? Покерував місяць — і у відставку. І так, кожному по черзі. А як депутати закінчаться, то й для Копельця-старшого ще час знайдеться. Ну, щоб знову покерувати.

 

P.S. Як стало відомо працівникам редакції, одразу після сесії Жуков захворів. Хоча в залі виглядав бадьоро.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2022, 17:50 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації