Вхід | Реєстрація

У Придніпрянській школі стане тепло

У Придніпрянській школі стане тепло

Обігрівати навчальний заклад розпочнуть за декілька днів. Принаймні, договори на купівлю твердопаливного котла і акумуляторних батарей очільниця Відділу освіти Кобеляцької міськради вже підписала.

У попередньому номері тижневика була надрукована стаття під назвою «У Білицьких школах тепло, у кобеляцьких — ні». У ній розповідалося про те, що не в усіх навчальних закладах Кобеляцької громади опалювальний сезон розпочався 1 листопада. Зокрема, за інформацією керівника відділу освіти Наталії Коваль, у Придніпрянську школу лише мають придбати твердопаливний котел.

У п’ятницю, 11 листопада, прес-служба Кобеляцької міськради повідомила, що питання опалення в школах вирішується.

У замітці, оприлюдненій на офіційною сайті міськради, вказувалось, що питання опалення двох міських ліцеїв №1 та №2 вирішено. Із четверга котельні запрацювали. Щодо Світлогірського ліцею, то в ньому «затопити» мали в понеділок, 14 листопада.

А от питання обігріву Придніпрянського ліцею ще в стадії вирішення. Відділ освіти замовив котел, акумулятори, а спеціалісти визначили місце, де буде встановлено твердопаливний котел. Для підключення нового обладнання необхідно щонайменше два тижні. Спиралися працівники міськради на слова Наталії Коваль.

Минуло три дні і відділ освіти оголосив про закупівлю пристрою для нагріву води, що працює на альтернативному паливі. Твердопаливний котел серії WARM-PIPE потужністю 250кВт освітяни мають придбати за 260 000 гривень у приватного підприємця з Чернігова Володимира Костянтиновича Рудника. За умовами договору, поставити товар постачальник має до 15 грудня.

«Загугливши» назву і серію котла, редакція з’ясувала, що прилад здатен обігрівати приміщення площею до 2500 квадратних метрів, при висоті до 3,5 метра. Подача палива здійснюється вручну.

Тип палива: тверде кускове (дрова; брикети з відходів деревообробки, жмих соняшника, солома, торф; вугілля буре та кам’яне; антрацит); пелети чи щепа.

Тендер на закупівлю освітянами акумуляторний батарей на майданчику Прозорро з’явився теж 14 листопада. До нього прикріплений договір, датований 11-им числом. Згідно нього, Відділ освіти придбав у полтавського ПРаТ «Аукмуляторний завод «САД» дві батареї, по 12 000 гривень кожна. АКБ необхідні для підтримання роботи котла у випадку віялового відключення світла.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2022, 12:33 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації