Вхід | Реєстрація

НАТО визнала РФ державою-терористом

НАТО визнала РФ державою-терористом

Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії росії та визнала її державою-терористом.

Всі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації.

Такий трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але і вище керівництво російської федерації.

Резолюцію буде направлено урядам та парламентам усіх країн - членів НАТО.

Крім того, у резолюції були враховані й інші наші побажання:

  • збільшення поставок Україні озброєння;
  • розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО;
  • створення механізму стягнення репарацій з рф за завдані Україні збитки.

Також делегати особливо відзначили, що українська армія однозначно посилить НАТО, а тому членство України є бажаним та важливим і для самого Альянсу.

У резолюції також за нашої ініціативи був закріплений принцип про те, що НАТО буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Прийняття цієї резолюції - це важливий політичний крок, який відображає настрої у західних парламентських колах, а тому впливає на керівництво країн у прийнятті рішень.

Також дуже тішить той факт, що українська позиція, така як створення трибуналу, виплата репарацій чи визнання росії державою-терористом, поступово стає мейнстрімом на найвищих міжнародних майданчиках.

За злочини проти людяності, військові злочини, які не мають терміну давності та за злочин агресії покарання буде невідворотнім. Ми цього обов'язково доб'ємося.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2022, 17:52 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації