Вхід | Реєстрація

39 неповнолітніх вирішили отримати землю

39 неповнолітніх вирішили отримати землю

На останньому за ліком засіданні виконкому Кобеляцької міськради розглянули майже чотири десятки заяв неповнолітніх громадян та їх представників щодо отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

Редакція вирішила поцікавитися, у зв’язку з чим виникла така ситуація. Погодьтеся, не так часто виконком розглядає 39 заяв від неповнолітніх. Та ще й пов’язаних із потенційним отриманням землі.

Нас цікавило, чи не намагається хтось під прикриттям дітей отримати кілька десятків гектарів землі. Адже зрозуміло, що самі діти землю обробляти не будуть. А 39 заяв – це потенційно складає до 78 гектарів.

Пояснення надали заступник міського голови Михайло Брейко та секретар виконкому Олена Постольник.

Постольник пояснила:

– Справа в тому, що заяви від неповнолітніх, точніше, від осіб, які представляють їх інтереси, надходили протягом кількох місяців. Але їх не розглядали. І вже так трапилося, що на одне засідання виконкому були винесені всі майже чотири десятки заяв, які накопичувалися протягом тривалого часу. Ніяких «підводних каменів»  чи спроб використати неповнолітніх громадян немає. Скажу більше - це ж ще навіть не заяви на отримання землі. Виконком просто затвердив право дітей, дав їм і їх представникам таку можливість.

Михайло Брейко додав:

– Ми не маємо права розголошувати дані про неповнолітніх, але можу вас запевнити, що мова йде про жителів різних населених пунктів громади. Навіть якщо уявити, що всі вони одразу отримали землю, то це не буде цілісний земельний масив, це будуть діляночки, «розкидані» по всій громаді.

Чиновники також повідомили, що після цього представники неповнолітніх можуть звернутися із заявами щодо отримання землі. Але оскільки на період військового стану в Кобеляцькій громаді рух земель сільськогосподарського призначення фактично «заморожений», то ці заяви чекатимуть завершення війни. Тобто землю поки що ніхто не отримає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2022, 19:09 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації