Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькій ОТГ діють п’ять пунктів обігріву, у Білицькій — чотири

У Кобеляцькій ОТГ діють п’ять пунктів обігріву, у Білицькій — чотири

Минулого тижня прес-служба Управління держпраці повідомила, що, за рішенням обласної військової адміністрації, на Полтавщині облаштовують 556 пунктів обігріву. Такі пункти мають працювати у випадках, коли довгий час у оселях жителів області будуть відсутні електропостачання й опалення.

Зокрема, у повідомлені йшлося, що стаціонарні пункти обігріву розгортають у енергонезалежних або оснащених генераторами будівлях, де є придатні умови для реалізації кількох функцій. Адже тут має бути безпосередньо укриття, можливість зігрітись та доступ до зв’язку. А за необхідності ще й можливість надання першої медичної допомоги».

У понеділок, 21 листопада, на сайті Кобеляцької міської ради з’явився перелік пунктів обігріву. За інформацією працівників міськради, на території ОТГ уже відкрили перші п’ять пунктів. Вони являють собою спеціально облаштовані намети, де можна зігрітися та отримати гарячі напої.

Пункти обігріву розташовані в Кобеляках та чотирьох селах громади за адресами:

  • місто Кобеляки, вулиця Покровська, 43 а, комунальне підприємство «Водоканал Плюс»;
  • село Світлогірське, вулиця Молодіжна, 40, Світлогірський ліцей імені Антона Біленка;
  • село Василівка, вулиця Центральна, 6, Василівська гімназія;
  • село Озера, вулиця Кременчуцька, 23, Озерський заклад дошкільної освіти «Ромашка»;
  • село Шенгури, вулиця Центральна, 21, Шенгурівський заклад дошкільної освіти «Берізка».

Також, відповідно до інформації Білицької селищної ради, на території громади визначено чотири пункти обігріву для населення.

У Бутенківському старостинському окрузі пункт діятиме у приміщенні ліцею імені Юрія Дольд-Михайлика за адресою: село Бутенки, вулиця Шкільна, 37.

У Жуківському старостинському окрузі можна буде зігрітися в будівлі початкової школи, що в селі Жуки, по вулиці Лісова, 12.

Жителі та гості Кустоловокущівського старостинського округу грітимуться в місцевій школі, по вулиці Шкільна, 60.

У Біликах пункт обігріву працюватиме в приміщенні мистецької школи по вулиці Полтавська, 29.

Люди можуть нагрітися, випити чаю і зарядити телефони

Досить часто буває, що чиновники анонсують початок тієї чи іншої справи, а в реальному житті все завершується банальним окозамилюванням.
Тому ми вирішили перевірити, чи дійсно в громадах існують реальні пункти обігріву.

Простіше всього було провести перевірку в Кобеляках. У понеділок ми побували в комунальному підприємстві «Водоканал Плюс», де мав бути створений один із анонсованих владою пунктів обігріву.

Місце, де згідно із задумом можна погрітися, показав директор комунального підприємства Сергій Ткаченко.

Дійсно, комунальники облаштували одну з кімнат у адміністративному корпусі підприємства. Там є ємності із питною та технічною водою, кілька стільців, бензиновий електрогенератор, електричні чайники і навіть печиво. Приміщення обігрівається від твердопаливного котла. Тобто перебої із газопостачанням та електроенергію на функціонал пункту обігріву не вплинуть.

Сергій Ткаченко пояснив:

– Спальних місць ми поки що не передбачали. Але з десяток людей можуть одномоментно перебувати в теплому приміщенні, випити гарячого чаю, зарядити мобільні телефони.

Як свідчить досвід попередніх років, як правило, пункти обігріву в таких містечках, як Кобеляки, пустують. У них зрідка приходять люди, які пиячать і через це перебувають у матеріальній скруті.

Але в період війни обігріву чи іншої допомоги можуть потребувати і абсолютно добропорядні громадяни. У «Водоканалі» вони допомогу отримають


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2022, 18:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації