Вхід | Реєстрація

Три кроки від Миколи Дмитренка

Три кроки від Миколи Дмитренка

Невгамовний кобеляцький пенсіонер не полишає надії якось розворушити керівництво громади на дії по її розвитку. Кілька років поспіль Дмитренко звертався до міського голови Копельця, потім – до секретаря міськради Жукова. Тепер буде писати новому керівництву громади.

Днями на прохання Миколи Дмитренка ми  зустрілися в нього вдома. І він надав для ознайомлення редакції, а з цим – і громадськості, чергового листа, вже до секретаря міськради Володимира Жукова. Точніше, лист був адресований «представницькому органу Кобеляцької ОТГ». Документ, судячи із штампів на ньому, був прийнятий 22 вересня 2022-го року.

Не будемо наводити весь зміст листа, у якому багато посилань на законодавчі документи. Приведемо суть.

Отже, кобеляцький пенсіонер пропонує міській владі зайнятися створенням у громаді робочих місць. Це ж  у свій час Дмитренко пропонував і міському голові Копельцю. І ми про це писали. Стаття від 11 вересня поточного року мала назву «Микола Дмитренко радить Копельцю зайнятися створенням робочих місць».

За якимось дивним, навіть зловісним збігом обставин, подібні звернення з’являються якраз у моменти, коли спочатку Копельця, а зараз – Жукова депутати позбавляють посади.

У листі Дмитренко, цілком слушно зауважуючи, що у зв’язку з війною в центральних державних органів виконавчої влади не буде ні часу, ні можливостей, ні грошей займатися вирішенням проблем громад на місцях, пропонує міській владі взяти ініціативу у свої руки. І пропонує звернутися за підтримкою до посла США в Україні пані Бріджіт Брінк. Предмет співпраці – створення в Кобеляцькій громаді американо-українських спільних підприємств.

На думку Дмитренка, мова має йти про:

  • завод по збиранню сільськогосподарської техніки;
  • м’ясо-молочний комплекс;
  • птахофабрику;
  • комбікормовий завод;
  • забійний цех;
  • підприємство по переробці тваринницької та іншої продукції;
  • будівельний комбінат;
  • асфальтно-бетонний завод;
  • індустріальний парк.

Безумовно, такі пропозиції звичайного пенсіонера можна вважати наївними і далекими від реалій сьогодення. І частина із них практично неможливі для втілення в життя саме на території Кобеляцької громади.

Але перші кроки, які Микола Дмитренко пропонує владі зробити, є цілком простими, логічними і обов’язковими для втілення в життя тією владою, яка дійсно думає про розвиток громади після війни, а не лише про те, як отримати тисячу доларів зарплати і кілька десятків земельних ділянок для себе і своїх родичів.

Отже, Микола Дмитренко пропонує депутатам і тому, хто тимчасово виконує обов’язки міського голови, терміново зайнятися пошуком земельної ділянки для того, аби на ній можна було створити виробниче підприємство. Ця земельна ділянка має залишатися у власності громади, а також бути максимально вигідною в плані інфраструктури. Тобто – знаходитися поряд із автомобільними дорогами та джерелами енергії.

Наступний обов’язковий крок – виготовлення Генплану Кобеляк та більшості інших населених пунктів громади. Кобеляки – у пріоритеті. Адже без Генплану будь-яке будівництво на території міста чи громади є неможливим.

Від редакції: безумовно, можна просто посміятися із пропозицій Миколи Дмитренка, назвавши їх дитячими прожектами. Але по факту ніхто, окрім кобеляцького пенсіонера, за кілька років не те, що не зробив, а й навіть не озвучив необхідність пошуку землі для інвесторів та створення генплану. При Копельцеві сім років грали у футбол та збудували півтора парки, за пару місяців після нього ніяк владу не поділять.  Так що продуктивність і адекватність Дмитренка на порядок вищі за спроможності міських депутатів. Але ж їх хтось таки вибрав...


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 листопада 2022, 18:15 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації