Вхід | Реєстрація

Грітимуть і в бібліотеці, і в поліції

Грітимуть і в бібліотеці, і в поліції
Намет на подвір’ї міської ради

У Кобеляках збільшують кількість пунктів обігріву, в яких люди зможуть отримати допомогу під час блекауту.

Потрібно віддати належне кобеляцьким та білицьким чиновникам. Вони, на відміну від деяких своїх колег із Полтави та Біликів, на темі блекауту не піаряться і потішних фоточок у наметах не роблять. Судячи з настрою, слів, а головне — дій, місцеві посадовці серйозно ставляться до загрози, яка може виникнути внаслідок повного знеструмлення України, а з нею і Кобеляцької та Білицької громад.

Ми вже повідомляли про те, що в Кобеляках почали діяти два пункти обігріву. Один із них має статус «Пункту незламності». Він розташований в будівлі місцевого підрозділу ДСНС по вулиці Полтавська, 2 (поряд із ринком).

Як розповів керівник кобеляцьких рятувальників Юрій Гребенюк, у разі виникнення проблем із електроенергією в приміщенні одночасно зможуть нагрітися та підзарядити електроприлади 25 чоловік. У тому числі, передбачене і місце для відпочинку мами з дитиною. У кімнатах є два медичні чемоданчики із набором усіх необхідних при наданні першої медичної допомоги ліків. Будівля обігрівається твердопаливним котлом, дров для опалення вистачить на всю зиму.

Гребенюк уточнив:

— Поки що люди приходять лише зарядити мобільні телефони та інші гаджети. Але ми готові і до надання більш серйозної допомоги. У підвалі навіть продукти харчування лежать — від картоплі до різного виду консервації. Хлопці самі з дому поприносили. Ну а працюватиме наш «Пункт незламності» цілодобово. Робота в нас така і без блекауту, черговий караул постійно знаходиться в частині.

У перший же день за допомогою звернулися 40 чоловік

Інший пункт обігріву, щоправда, без пафосного статусу, знаходиться в адміністративній будівлі комунального підприємства «Водоканал Плюс», що в іншому кінці Кобеляк — по вулиці Покровська. Але там теж є тепло і генератор, що працює на бензині.

Керівник підприємства Сергій Ткаченко розповідає, що під час першого блекауту, що тривав лише добу, за допомогою звернулися 43 людини.

Він каже:

— Перші люди прийшли о 21‑й годині вечора. Це були переселенці. Їм було потрібно терміново зарядити пристрій для інгаляцій дитині, яка хворіє на астму. Допомогу люди отримали. Наші співробітники чергували і чергуватимуть у пункті обігріву цілодобово. Наступного дня відвідувачів побільшало. За день до нас завітали 43 чоловіки. Були й переселенці, були й місцеві жителі. У один із моментів люди заряджали більше п’ятдесяти гаджетів. Багато людей ми одночасно прийняти не зможемо. Але чоловік 20 помістяться. Є все — вода, питна і технічна, електрика, тепло, аптечка, чайники і печиво до чаю.

Є дві польові кухні, до прийому людей готують бібліотеку

Виконуючий обов’язки кобеляцького міського голови Василь Фещенко говорить, що, окрім пунктів обігріву в ДСНС та комунгоспі, будуть задіяні й інші об’єкти.

Чиновник обіцяє:

— Уже стоїть намет, який обігрівається за допомогою «буржуйки» на подвір’ї міськради. Готуємо пункт обігріву в бібліотеці. Там є потужні газові котли і достатньо місця для розміщення людей. Готові до роботи дві польові кухні. У пункті обігріву, що розташований у Василівці, є твердопаливний котел. Дрова є. У Світлогірській школі задіємо бензиновий генератор, який має «потягти» насос, котрий ганятиме воду по системі. А обігрівається школа котлом, що працює на тирсі.

Поліцейські охоронятимуть і обігріватимуть

Пункт обігріву буде діяти і в одній із будівель кобеляцького відділення поліції № 2. Він також працюватиме цілодобово. Але для того, щоб зайти на територію, буде потрібно пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу.

Під час блекауту поліцейські візьмуть під посилену охорону пункти обігріву, адміністративні будівлі, банківські установи та аптеки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2022, 19:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації