Вхід | Реєстрація

Чи розмерзнуться системи опалення?

Чи розмерзнуться системи опалення?

Блекаут — це не лише відсутність електроенергії. Наступним кроком рашистів може стати руйнування мереж газопостачання. Одним із наслідків цього може стати розрив труб, заповнених водою, через її замерзання.

Ми звернулися із питанням, чи розглядали влада і комунальна служба Кобеляк подібний варіант розвитку подій, до директора підприємства «Водоканал Плюс» Сергія Ткаченка. Він назвав подібний сценарій дуже малоймовірним. Але водночас запевнив, що комунальники зможуть справитися із такою проблемою, якщо вона виникне.

Сергій Ткаченко наголосив:

— У те, що вода замерзне в міській мережі, я взагалі не вірю. Труби закопані на більш ніж півтораметровій глибині. У нас, слава Богу, не Сибір,  земля на таку глибину не промерзне. Щодо злиття води із опалювальних систем у багатоквартирних будинках, то хоч я особисто і не вважаю, що це доведеться робити, але технічно це можливо. Справимося.

Ткаченко висловив ще одну цікаву думку. Він сказав:

— Ви знаєте, що я не є корінним кобелячанином. Кобеляки для мене - нове місто. Але думаю, що я вже встиг зрозуміти місцеву специфіку. На мою думку, Кобеляки - заможне містечко. Тут є заможні люди, розвинутий бізнес. І я бачу готовність бізнесу допомагати владі  і своїм співгромадянам у разі потреби. Я бачу, скільки люди вже накупили генераторів та іншого обладнання для забезпечення автономного живлення різних систем. І от якщо влада й бізнес тут діятимуть дружно, то проблем у громаді не буде. Ні, звичайно, проблеми будуть. Сам факт блекауту вже є проблемою. Але в разі спільних дій влади, бізнесу і населення все це можна вирішити.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2022, 19:37 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації