Вхід | Реєстрація

Як Зеленський виборчий девіз Порошенка використовує

Як Зеленський виборчий девіз Порошенка використовує

6 грудня День Збройних Сил України. У принципі, свято для нашої держави не нове. Його запровадили ще 31 рік тому. Саме 6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Збройні сили України». І після того у військових з’явилося своє професійне свято, яке довго і не завжди успішно витісняло із свідомості мільйонів українців 23 лютого. Думаю, що в 2022-му році витіснило остаточно.

І в цьому 2022-му страшному і водночас величному році українці нарешті усвідомили значення Збройних Сил. Так, багатьом із нас, у тому числі і автору цих рядків, хотілося б жити в прекрасному пацифістському світі без армій і зброї. І витрачати мільярди гривень, доларів і євро та титанічні зусилля сотень мільйонів людей на медицину, освіту, культуру.

Але цей світ, м’яко кажучи, не ідеальний. А держава-сусід із півночі України аж надто далека до адекватності. А тому нам довго, якщо не вічно, потрібно буде годувати саме нашу українську армію. Бо в іншому випадку доведеться варити щі для армії кацапської.

І от у цьому 2022-му році, разом із усіма вшановуючи українську армію, мимоволі вчергове згадуєш про «Армія. Мова. Віра».

Цікаво життя розвивається, чи не так? Із згаданим лозунгом на вибори йшов і програв Порошенко. А втілювати цю ідею в життя доводиться Зеленському, який планував із Путіним домовитися.

І, як виявилося, мова і армія мають вирішальне значення.  Щодо віри... Ну, напевне, так. Тут мені, як майже атеїсту, важко судити.

Не тішу себе ілюзіями про те, що після війни і Перемоги згадані мною персонажі великої політики помиряться. І пліч-о-пліч поведуть велику націю переможців до відбудови і нових звитяг. Надто пафосно і наївно виглядає така мрія. А в політиці свої закони, які ще не змінювала жодна війна.

Так у будь-якому разі і Порошенко, і Зеленський відійдуть у небуття. Хоча й залишатьсяі в підручниках історії.

А наша армія залишатиметься і після них, і після нас із вами. Як гарантія існування держави Україна. Інших гарантій у цьому недосконалому світі, на жаль, немає.

Так що із Днем Збройних Сил України всіх нас. Завдяки ним це свято є і буде.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 грудня 2022, 09:06 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації