Вхід | Реєстрація

Без світла, але з радістю та пошаною

Без світла, але з радістю та пошаною

У Кобеляках відзначили День Збройних Сил України. Паралельно вшанували і волонтерів, які щоденно працюють на благо фронту і Перемоги.

Урочистості відбулися в сесійній залі Кобеляцької міської ради. Приміщення було заповнене вщерть. Вітали того дня не лише військовослужбовців на честь 31‑ї річниці Дня Збройних Сил України. Відзначали і місцевих волонтерів.

Відкрили урочистості виступом хору «Ветеран». Потрібно відзначити, що на момент концерту в Кобеляках, і, відповідно, в міській раді не було електроенергії. Але це нікому не завадило.

Після того, як ветерани виконали пісню, слово для вітання надали заступнику міського голови Олені Стадніковій та військовому комісару Петру Андрушку.

Олена Володимирівна подякувала всім присутнім і відсутнім захисникам за те, що влада і громада виключно завдяки їм можуть жити й працювати. Згадала добрив словом і волонтерів, які трудяться на благо армії і вдень, і вночі не знаючи вихідних і перепочинку.

Петро Андрушко сказав:

— Не буду багатослівним. Пропоную вшанувати всіх загиблих воїнів хвилиною мовчання.

А після хвилини мовчання додав:

— Зараз у нас в залі немає світла. Але всім нам світло і тепло від щирої атмосфери, від добра та світла в цьому залі. А всім присутнім бажаю козацького здоров’я, мирного неба і Перемоги.

Після вітальних промов були вручені відзнаки землякам-військовослужбовцям. Нагрудні знаки, грамоти і подяки отримали: Володимир Козак, Олег Крайник, Євген Волочай, Володимир Попп, Володимир Кинько, Антон Кулечка, Юрій Пронженко, Володимир Гуз, Ганна Кинько, Богдан Гупало, Василь Шабельник, Олександр Каплатий, Олександр Онищенко, Олександр Сороковий, Ігор Яровий, Богдан Царичанський, Володимир Вовченко.

Під час відзначення волонтерів один із них, полтавець Ігор Моргунов, сказав:

— Я тільки-но із передової, із харківського напрямку. Хлопці передають усім волонтерам слова безмежної вдячності. Ви знаєте, не дивлячись на забезпечення військових, вони завжди радіють кобеляцьким смаколикам, які знають і цінують усі бригади, що воюють на Харківщині. А в кожному автомобілі, у кожному бліндажі є місце для оберегів, виготовлених кобеляцькою дітворою.

Окрім згаданого волонтера, відзнаки отримали Альона Шуліка, Тетяна Вільхова, Таміла Шевченко та колектив Аграрного ліцею, Валентина Корецька, Поліна Тараненко, Марина і Сергій Сідаші, Алла Ялова, Володимир Лисогор, Наталія Пилипенко, Олена Стаднікова, Ліза Карпенко, Тетяна Коренівська, Дмитро Жуган, Яна і Дмитро лісні, Юрій Дейнека, Людмила Салогуб, Тамара Бахтіярова, Світлана Овчаренко, Валентина Бабенко, Олена Білаш, Михайло Врубель, Світлана Приходько, Галина Кравченко, Іоланта Рибка, Ірина Колотило, Лариса Березова, Наталія Крайнюк, Алла Курись, Альона Отрешко, Василь Карамушка, колективи Бутенківського, Кобеляцького №1, Орлицького, Озерянського, Іванівського ліцеїв, міської гімназії № 3 та гімназії із Вільховатки.

У свою чергу, Валентина Корецька привезла із фронту і подарувала вихованцям Кобеляцького Будинку дитячої та юнацької творчості прапор із автографами солдатів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації