Вхід | Реєстрація

Пауерліфтер Анатолій Новописьменний став абсолютним чемпіоном Європи

Пауерліфтер Анатолій Новописьменний став абсолютним чемпіоном Європи

Уродженець села Лебедине Кобеляцької громади продемонстрував на європейському турнірі вражаючі результати за формулою IPF.

Днями збірна України повернулася з Чемпіонату Європи із класичного пауерліфтингу, що проходив у польському місті Скерневиці. Серед спортсменів був і наш земляк Анатолій Новописьменний. Пауерліфтер учергове відзначився на європейських змаганнях, здобувши кілька нагород.

Анатолій виступав у ваговій категорії 105 кілограмів. Спортсмен присів зі 350-кілограмовою штангою. Витиснув лежачи від грудей снаряд вагою 215 кілограмів. У становій тязі триборець підняв штангу на 340 кілограмів.

За сумою виконаних вправ, Анатолій набрав 905 кілограмів. Цей результат дозволив йому стати другим у своїй ваговій категорії. Перше місце виборов швед Еміль Норлінг, який завершив виступ із результатом 907,5 кілограма. Йому вдалося обійти Анатолія на становій тязі.

Та все ж, завдяки продемонстрованим високим результатам під час виступів, наш земляк став абсолютним чемпіоном Європи за формулою IPF (формула, авторами якої є українські науковці, створена для порівняння результатів пауерліфтерів різних вагових категорій і виявлення абсолютного чемпіона змагань).
До змагань Анатолія готував його незмінний тренер Олександр Рагулін.

Нагадаємо, що за підсумками минулого року Анатолія Новописьменного визнали кращим пауерліфтером світу. Протягом 2022-го 24-річний пауерліфтер виступив у п’яти турнірах. Згідно підрахунків Міжнародної федерації пауерліфтингу, Анатолій показав кращий світовий результат серед чоловіків у своїй категорії із 116,89 балами та очоливши рейтинг спортсменів у класичному пауерліфтингу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 грудня 2022, 13:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації