Вхід | Реєстрація

Через два місяці Генплан міста Кобеляки буде готовий

Через два місяці Генплан міста Кобеляки буде готовий

Найважливіший для нормального існування та перспективи розвитку Кобеляк документ виготовляють із 2017 року.

У вівторок до Кобеляк приїхали Вадим Люта і Яна Руденко, співробітники полтавського підприємства «Консультаційний центр». Вони разом із головним міським архітектором Олександром Постольником узгоджували деталі чергового розділу Генплану Кобеляк.

Нагадаємо, що Кобеляки є одним із небагатьох, а можливо і єдиним колишнім райцентром в Україні, котрий не має згаданого документу. А без Генплану в населеному пункті неможливе будь-яке легальне будівництво. І жоден потенційний інвестор навіть не буде розглядати варіантів співробітництва з таким містом чи селом.

У свій час екс-міський голова Олександр Копелець довго і нудно морочив усім голову, що в нього є  якийсь таємничий Генплан Кобеляк, який він дивом знайшов у нетрях Полтавської облдержадміністрації. Йому зауважували про абсолютну юридичну нікчемність документу радянської доби. Але довго результату це не приносило. Та зрештою, Копелець дав добро на виготовлення справжнього Генплану. Процес розпочався п’ять років тому, в 2017 році.

І ось виготовлення Генплану вийшло на своєрідну фінішну пряму. У всякому випадку, головний архітектор міста Олександр Постольник говорить, що Генплан готовий на 70 відсотків. А завершити роботи можна за два місяці.

Виготовлення Генплану обійдеться міському бюджету приблизно в 600 тисяч гривень. Більшість робіт уже оплачені.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2022, 12:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації