Вхід | Реєстрація

Відділ освіти очолив Дмитро Жуган

Відділ освіти очолив Дмитро Жуган

Минулого тижня в кобеляцьких освітян з’явився новий керівник. Наталію Коваль, яка протягом десятиліть очолювала Кобеляцький відділ освіти, звільнили через досягнення нею віку, граничного для перебування на посаді.

Натомість освітянам представили нового керівника. Ним став 35‑річний Дмитро Жуган.

Після невеличкої церемонії представлення нового начальника відділу освіти, заступник міського голови Олена Стаднікова прокоментувала:

— На жаль, із суб’єктивних причин нам не вдалося привітати вже екс-керівника відділу освіти Наталію Мефодіївну Коваль із Днем народження та подякувати їй за хорошу роботу. Кадрові зміни в керівництві відділу були пов’язані з тим, що Наталія Коваль досягла граничного для перебування на цій посаді віку. Цю норму регламентує стаття 18 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Наталія Мефодіївна досягла цього віку раніше, але у свій час вона залишилася на посаді на рік, згідно із розпорядженням тодішнього міського голови Олександра Копельця. Зараз рік минув, термін дії розпорядження закінчився. Ми завчасно поінформували про це Наталію Мефодіївну і принесли їй розпорядження для ознайомлення. Хоча, передусім, хотіли привітати, попрощатися і подякувати квітами та гарними словами. На жаль, не все вдалося. Що ж, кожен має право на емоції. Від підпису про ознайомлення із розпорядженням колишній керівник відмовилася. Про це складений акт.


Граничний вік перебування на службі в органах місцевого самоврядування становить 65 років. Ці обмеження не поширюються на посадових осіб місцевого самоврядування, які обираються або затверджуються на відповідні посади.

Термін перебування на службі в органах місцевого самоврядування може бути продовжено, але не більш як на 5 років за рішенням сільського, селищного, міського голови, голови районної, районної у місті, обласної ради. Рішення про продовження строку перебування на службі в органах місцевого самоврядування приймається головою відповідної ради щороку, але не більш як до досягнення посадовою особою місцевого самоврядування 70‑річного віку.


Чому Жуган?

Новим керівником відділу освіти призначили Дмитра Жугана. Кандидатура досить несподівана, як для більшості жителів Кобеляцької громади, так і для самих освітян. Справа в тому, що до цього призначення Дмитро Жуган ніколи не працював в системі освіти. Немає в нього і педагогічної освіти.
Олена Стаднікова на прохання редакції пояснила логіку призначення на посаду саме Дмитра Жугана.

Посадовець сказала:

— У законодавстві немає обов’язкової вимоги, щоб кандидат на цю посаду мав саме педагогічну освіту. Більше того, звичайний вчитель не має права очолити відділ освіти. Тому ми діяли суворо в межах законодавства. Чому вибір був зроблений на користь Дмитра Ігоревича? По-перше, він молода і дуже порядна та відповідальна людина. По-друге, він усе своє свідоме життя працює із фінансами. А що таке відділ освіти? Це структура, яка постійно оперує великими сумами грошей. Керівник відділу освіти — це не так педагог, як господарник і фінансист. По-третє, у відділі освіти колектив виконавців досить досвідчений і професійний, щоб організувати навчально -виховний процес.  Так що в Дмитра Ігоревича будуть надійні помічники. Хоча це не знімає з нього відповідальності та обов’язку вчитися. І взагалі, процес омолодження влади, зміни кадрів є обов’язковим і нормальним.

Дійсно, протягом місяця в кобеляцькій ієрархії влади відбулися серйозні кадрові зміни. І заступників міського голови Олену Стаднікову та Сергія Омельченка, і директора «Водоканалу Плюс» Володимира Ткаченка, і нового начальника відділу освіти Дмитра Жугана об’єднує одна спільна риса — вони молоді.

 

Коротка біографічна довідка

Дмитро Жуган народився 5 січня 1987 року в Дніпропетровській області. Там здобув середню освіту. Потім навчався у Дніпропетровському університеті економіки та права. За фахом є спеціалістом із банківської справи. Згодом переїхав у Кобеляки. Працював у ПриватБанку, Укрексімбанку, Ощадбанку, Полтава-банку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. ixtamnetka2 / 10 грудня 2022, 15:58
Цікава, останнім часом, тенденція почала ширитися в Кобеляках - молодість стала виставлятися, як заслуга того чи іншого кандидата, а зрілий вік, як його недолік. До чого тут вік, коли мова іде про службу на певній посаді, про досконале та професійне виконання слсужбових обов’язків, про ту користь, яку новоспечений кандидат принесе суспільству. Ось і в цій статті :" По-перше він молодий...." Це що його зазлуга ? Це заслуга тата з мамою, що зачали саме в цей період часу ! Відбирати потрібно виключноа професійними якостями і не більше і ні менше ! Я нічого не маю проти цього молодого чоловіка, але краще б він ішов в банк ...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації