Вхід | Реєстрація

Якщо держава допоможе – то бізнес усе зможе!

26 березня у Кременчуці зібралися провідні бізнес-аналітики, економісти та підприємці з усієї України. Вони оглянули кілька підприємств міста та обговорили перспективи залучення інвестицій для нашого регіону. Візит поважних гостей пройшов у рамках виїзного засідання Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine). Регіональне відділення ICC Ukraine на Полтавщині очолює Володимир Матицин.
Інновації та інвестиції – ось що потрібно українській економіці для стабільного зростання. На жаль, держава практично не виділяє коштів на інвестиційні програми, більше того, вона не завжди виконує свої зобов’язання і навіть більше – заплющує очі на рейдерські атаки. Український бізнес розвивається всупереч усім негараздам і не втрачає надії на поступове завоювання нових вершин міжнародного визнання.
Саме ці питання обговорювали у Кременчуці під час виїзного засідання правління ICC Ukrainе. У прес-конференції взяли участь президент організації Володимир Щелкунов, керівник регіонального представництва Володимир Матицин, заступник Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій Сергій Москвін та віце-президент ICC Ukrainе Валерій Гіжицький.

— Чому засідання відбулося саме у Кременчуці?
Володимир Щелкунов:
— Кременчук вважають промисловим центром Полтавщини, ми відвідали кілька підприємств і плануємо співпрацювати з цим регіоном. Наразі на Полтавщині є лише одне підприємство, яке має статус члена нашої організації – ТОВ «Вато», котрому сьогодні ми видали Міжнародний сертифікат партнерської надійності. Цей документ є гарантією, доказом іміджу компанії на міжнародному ринку.

— Що Ви можете сказати про кременчуцькі підприємства, які оглянули під час візиту?
Сергій Москвін:
— Ми побували на Крюківському вагонзаводі – це одне з небагатьох підприємств, яке навіть під час кризи збільшувало експорт та виплачувало зарплату своїм працівникам. Але зараз є одна проблема – неповернення ПДВ, держава не виконує своїх зобов’язань. Це основний фактор поганого інвестиційного клімату в Україні.

— Що заважає вітчизняним виробникам більш активно залучати інвестиції та співпрацювати з іноземними партнерами?
Володимир Матицин:
— Дійсно, нестабільність у державі гальмує розвиток підприємств. Наприк­лад, «Кребо» вже кілька років веде переговори з однією з найпотужніших нафтових компаній світу. Наші іноземні партнери зацікавлені у співпраці, але постійно відкладають це на «потім», бо невпевнені у гарантіях держави. Яскравий приклад того, що в Україні бізнес є незахищеним – це спроба рейдерського захоплення «Кребо», яке сталося минулого року. Тоді нам довелося звертатися до посольств іноземних держав, до Президента та Прем’єра України, але з боку влади ми не відчули підтримки. На жаль, в Україні держава не захищає бізнес, а навпаки – сприяє рейдерським захопленням, залучаючи правоохоронні структури, суди тощо… Хочеться сподіватися, що ситуація зміниться.

— Яким чином допомагає у захисті інтересів бізнесу Міжнародна Торгова Палата?
Володимир Щелкунов:
— Ми підписали договір між українською стороною та Лондонським бюро протидії комерційним злочинам про обмін інформацією та сприяння у справах залучення інвес­тицій. ICC Ukrainе працює над тим, щоб протистояти злочинам, зокрема корупції в ході інвестування.

— Які зміни відбудуться на Полтавщині для розвитку інновацій та інвестицій?
Володимир Щелкунов:
— Ми пропонуємо відкрити у Полтавській області регіональний інноваційний центр. Державне агентство України з інвестицій та інновацій планує створити такі центри в усіх регіонах. Можливо, на Полтавщині центр з’явиться уже у поточному або в наступному році.

Нові проекти
Керівник регіонального представництва ICC Ukraine в Полтавській області, Почесний громадянин Кременчука Володимир Матицин планує й надалі інвестувати кошти в соціальну сферу.

Кафедральний собор
Кафедральний собор Української православної церкви Московського патріархату хочуть звести у мальовничому та історичному місці Кременчука – поблизу скелі-гранітного реєстру, що в районі річкового вокзалу.

Солоне озеро – унікальне місце
Триватиме облаштування місця відпочинку поблизу Солоного озера. Екологічно чиста зона в цьому регіоні – це 7 га землі та 300 га лісу між озером та р. Псьол.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2010, 15:22 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації